Близо 1200 дела са отложени от началото на извънредното положение в България

Близо 1200 дела са отложени от началото на извънредното положение в България

1192 дела са били отложени в съдилищата от цялата страна от обявяването на извънредно положение в България във връзка с пандемията COVID-19. Това стана ясно от справка, изложена от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), която по традиция всяка седмица разглежда обстоятелствата около развиването на заразата в съдебната система и мерките за ограничаването й.

Както "Правен свят" писа, през последните седмици заразата прониква лавинообразно в съдилищата. Последното бе потвърдено и от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков, който отчете, че само в ръководения от него съд вече има заболели четирима магистрати. В цялото административно правораздаване има проблеми с нарастващите случаи на COVID-19, посочи още Чолаков. Той допълни, че поради разрастващите се случаи на заразени, все по-често се отлагат дела, като изрази мнение, че може би вече е време ВСС да помисли за затягане на мерките.

За момента Съдийската колегия не предприема никакви по-строги действия, тъй като на национално ниво няма промени в мерките. 

Още по темата

Чехите няма да излизат от вкъщи между 21:00 ч. до 05:00 ч.

Предишна новина

Колко бавно щеше да е правосъдието за убития учител във Франция, ако имаха нашия НПК*

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    1
    -2

    четирима във ВАС е наистина КОЛОСАЛНО ЧИСЛО.......Чолаков, да вземеш да преброиш колко си командировал от районните съдилища, да видите тогава колосално смятане.Не случайно ти искат активно откомандироване, нали?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.