Без право на обжалване: Съдът остави убиеца на Милен Цветков в ареста

Без право на обжалване: Съдът остави убиеца на Милен Цветков в ареста
Кристиан Николов, Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) не уважи молбата за пускане под домашен арест на 22-годишния Кристиан Николов, причинил смъртта на журналиста Милен Цветков. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, с което се потвърждава решението на Софийския градски съд (СГС) за това Николов да не получи по-лека мярка за неотклонение.

Според САС съществува завишена степен на обществена опасност за извършване на друго престъпление от Николов, ако бъде пуснат под домашен арест. Въпреки чистото съдебно минало и добрите характеристични данни, Николов е обществено опасен, смята съдът. Обвиняемият Николов се яви в залата за втори път откакто тече процесът срещу него. Младежът бе с качулка, която скриваше изцяло лицето му. "Ще спазвам тази мярка за неотклонение и ще бъда на разположение на съда", каза в съдебната зала 22-годишният Кристиан Николов.

''Правен свят'' припомня, че Николов и адвокатът му Любомир Таков обжалваха определението на СГС от началото на миналата седмицата, с което съдия Петър Стоицев остави младежът в ареста и не уважи искането му да бъде с гривна на крака у дома. Първата инстанция остави Николов в ареста с мотива, че има опасност да се укрие, да извърши друго пестъпление, както и че е обществено опасен.

Миналата седмица обвиняемият Кристиан каза в последните си думи пред СГС, че се чувствал потиснат и „смазан“ заради „медийна атака“ срещу него и, че изпитвал нужда в този момент да бъде със семейството си. „Съдействам на разследването. Няма да бягам, да се крия или да шиканирам делото. Знам какво ме чака и не бягам от отговорност“, каза той.

22-годишният Кристиан Николов е задържан под стража след тежката катастрофа, която отне живота на журналиста Милен Цветков на Великден тази година. Прокуратурата установи, че Николов е нарушил правилата за движение по пътищата, като наред с това управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества - амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин, със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране.

Още по темата

Двама непълнолетни и малолетен са задържани за серия грабежи в Сливен

Предишна новина

Задържаха работници от "Арсенал" за незаконно производство на оръжия

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.