Административен съд – Варна към адвокати и граждани: Проявете отговорност и спазвайте мерките!

Административен съд – Варна към адвокати и граждани: Проявете отговорност и спазвайте мерките!

Административен съд – Варна излезе с апел към адвокати и граждани за стриктно спазване на мерките, свързани с достъпа до сградата на съда и пребиваването в нея, заради разрастващата се пандемия от COVID-19.

“Молим участниците в съдебните производства да посочват електронен адрес за получаване на съобщения, призовки и други съдебни книжа, както и телефони за връзка за своевременното им уведомяване в случай на отлагане или пренасрочване на делата.Призоваваме гражданите да подават всякакъв вид документи, с изключение на съдебни книжа по делата, по пощата или по електронен път на следната електронна поща на съда admcourt.vn@gmail.com”, пишат от съда.

Съдебни книжа, в т.ч. жалби, искови молби и други, иницииращи съдебни производства книжа, могат да се подават с квалифициран електронен подпис на следната електронна поща на съда admdelovodstvo@gmail.com.

От съда молят назначените вещи лица по делата да изпращат изготвените експертизи по електронен път на следната електронна поща на съда admdelovodstvo@gmail.com.

Справките по движението на делата могат да се извършват по телефона на служба „Регистратура“ – 052 712 805 и служба „Съдебно деловодство“ – 052 712 803 и 052 712 804 или по електронен път на електронната поща на съда admdelovodstvo@gmail.com.

Достъп до сградата на Административен съд - Варна се разрешава само на участниците по образуваните и насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание през съответния ден дела; участниците в съдебните производства за запознаване с книжата по образуваните дела; гражданите и вещите лица по отношение на работата на общата администрация, както и на стажант-юристите.  Влизането в сградата на Административен съд - Варна се осъществява след дезинфекция и при условие, че гражданите носят защитни маски/шлем. В случай, че не разполагат с такива, ще им бъдат предоставени на входа на съда. Не се допускат лица до сградата на Административен съд – Варна с външно проявена симптоматика на заболяването COVID-19.

На участниците по образуваните и насрочени за разглеждане през съответния ден дела се предоставя достъп до съдебната зала за времето на съдебното заседание. За улеснение на страните по делата всяка сутрин на входа на Административен съд - Варна се обявяват номерата на делата, които ще се разглеждат от съда през същия ден. Участниците по образуваните и насрочени за разглеждане през съответния ден дела, изчакват явяването си по делото пред сградата на съда не по-рано от 20 минути преди началото на това, за което за призовани и пред обозначените със стикери в коридора на съда места. В съдебната зала се допускат само участниците по съответното дело, поставено за разглеждане от съда. Задължително се извършва дезинфекция на съдебната зала след всяко проведено заседание на съдебния състав.

Журналисти се допускат по дела с изключителен обществен интерес, след предварителна заявка до пресофиса.

Съдебното деловодство работи с граждани и адвокати със следното работно време: сутрин от 09.00 ч. – 12.00 ч. и след обяд 14.00 ч. - 17.00 ч. През времето от 08.00 ч. до 09.00 ч. и от 12.00 ч. до 14.00 ч. се извършва основна дезинфекция на общите части и помещенията с обществен достъп.

„Ръководството на Административен съд – Варна се обръща с апел към гражданите, страните по делата и адвокатите да проявят високо чувство на отговорност, разбиране и толерантност в съвместната ни работа. Общата ни цел е запазване живота и здравето на всички участници в съдебните процеси“, пишат още от АдмС-Варна.

Още по темата

Председателят на СНС препоръча на докладчиците да отсрочват дела без задържани за догодина

Предишна новина

"Ройтерс": ЕК започна акция за защита и насърчаване на ЛГБТ обществото

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.