27 месеца затвор за дете, убило съселянин


Момче на 16 години получи две години и три месеца затвор от Хасковския окръжен съд за убийство на мъж в село Александрово. Престъплението бе извършено на 24 ноември 2019 г. и тогава Васил Георгиев бе на 14 години. Наказанието младежът ще изтърпи при първоначален “общ” режим в поправителен дом.

За смъртта на 61-годишния Димо Димчев-Кокала бяха задържани Васил и 13-годишният му братовчед Дончо. Според версията на роднините на децата, те се скарали на улицата с Кокала, който ги атакувал безпричинно с нож. Младежите пък отвърнали, като го пребили с дървени колове и ритници. При аутопсията бе установено, че убитият е с мозъчен кръвоизлив, шест счупени ребра, кръвоизлив в коремната кухина, много повърхностни рани и охлузвания по краката и ръцете. Хора от селото твърдят, че преди скандала тримата са пиели заедно бира.

Майката на едно от момчетата разказа тогава, че децата не са искали да убият Димо, а само да го набият. Според нея всичко станало при самоотбрана. По-малкият Дончо е настанен за 2 г. във възпитателен интернат. В с. Александрово твърдят, че пребитият до смърт Димо преди време е лежал в затвора за убийството на зет си.

Трима българи са арестувани в Южна Африка с дрога за 40 млн. долара

Предишна новина

Изпитът за юридическа правоспособност ще се проведе през ноември

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.