IN MEMORIAM: Почина проф. д-р Димитрина Милкова

IN MEMORIAM: Почина проф. д-р Димитрина Милкова

Почина проф. д-р Димитрина Милкова, дългогодишен преподавател в Юридическия факултет на Алма матер, съобщиха от Софийския университет "Св. Климен Охридски"

Поклонението ще се състои на 22 август 2020 г. от 11.00 ч. в храма на Централните софийски гробища.

Димитрина Милкова е професор, доктор по право в Катедра по теория и история на държавата и правото в Юридическия факултет в периода 1974-2011 г. Родена е в Луковит на 20 август 1946 г. През 1969 г. завършва специалност „Право“ в Юридическия факултет на Софийския университет. От 1974 г. е доктор по право, а през 1974 г. става стар­ши асистент по теория на държавата и правото в Юридическия факултет. От 1978 г. е главен асистент, а от 1988 г. - доцент по теория на държавата и правото. Професор е в Катедрата по теория и история на държавата и правото от 2003 г. През 1985 г. специализира в Киев, Украйна. В периода 1989-1991 г. е зам-декан на Юридическия факултет, а от 2004 до 2008 г. е ръководител на Катедрата по теория и история на държавата и правото. Била е декан на Юридическия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ (1994-1995).

Проф. Димитрина Милкова има издадени учебници, монографии, студии и статии по теория на държавата и правото и юридическа техника. Член е на Съюза на учените в България (1976), на Българската асоциация по философия на правото и социална философия (1989). Член е и на редколегията на сп. „Съвременно право“.

Поклон пред светлата й памет!

Бюджетната комисия на ВСС: Заплатите в съдебната система вече бяха увеличени, няма да има нов ръст на възнагражденията през тази година

Предишна новина

Протестиращи блокираха сградата на КПКОНПИ

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  Марко | нерегистриран
  1
  0

  Бог да я прости проф.Милкова!

  Познавах я като преподавател в СУ и УНСС по ОТП.
  Имам изключително добро впечатление и спомен за проф.Милкова.

  Уви за съжаление всички сме смъртни!

 2. 5
  ***********************************************-***************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  Езоп | нерегистриран
  1
  0

  На рождения си ден ли е починала? Светла й памет!

 4. 2
  ************************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 1
  112 | нерегистриран
  12
  -4

  За една категория индивиди - или добро, или нищо...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.