Хиндуист вегетарианец съди затвора, давали му мръвки


Арестант вегетарианец съди Пловдивския затвор, защото не му осигурили подходящо за хранителните му схващания меню. Кристиян Делчев декларира пред съда и че изповядва хиндуизма, но зад решетките въобще не се съобразявали с този факт и погазвали правото му на религиозен избор. В исковата молба срещу главна дирекция "Изпълнение на наказанията" той обяснява и за мръсотията в затвора и дава за пример щъкащите хлебарки. Делчев е изчислил, че 3600 лв. ще бъдат адекватно обезщетение за преживените от всички тези неуредици болки и страдания.
Делчев многократно е осъждан за кражби и излежавал присъдите си в Бургаския затвор. При едно от излизанията си на свобода е бил задържан в Пловдив. Това е станало на 3 април 2012 г. и той прекарал времето до 20 април в пловдивския арест. Според управата на затвора той не е предявявал претенции за вегетарианска храна, а помещенията на задържаните системно се почистват и обработват с препарати против насекоми и мишки. Неговият съкилийник разказал пред съда, че Кристиян постоянно бил недоволен от нещо и се оплаквал, че имало хлебарки и хигиената била лоша. Не му споделил обаче, че е хиндуист.
Изисканата от Бургаския затвор справка показала, че Делчев е склонен да обявява гладни стачки, многократно е депозирал жалби по едни и същи въпроси до всички възможни инстанции и не работи, докато излежава присъдата си.
На тази база Пловдивския административен съд отхвърля иска за обезщетение на вегетарианеца хиндуист Делчев, но той може да обжалва пред ВАС.

Съдът остави в ареста наркодилъра от Холандия и приятелката му

Предишна новина

Ахмед Муса приел исляма сред турски екстремисти

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.