Гурбетчия съди партии за кражба


Гурбетчия ще съдии партии за кражба на подпис, научи "Стандарт". 32-годишният Александър Николов разкрил, че три формации, регистрирани за евроизборите, са използвали данните му без негово разрешение и знание. Той разбрал за кражбата вчера, след като Централната избирателна комисия даде възможност всеки да провери чрез ЕГН-то си за злоупотреба с данните му. За часове интернет форумите се напълниха с гневни коментари на партийни "жертви".
Александър Николов първи обяви, че е решил твърдо да търси възмездие в съда.

"Не съм стъпвал на родна земя повече от година и не съм се разписвал в подкрепа на нито една партия", категоричен бе Николов пред "Стандарт".

Той работи във Франция и не се интересува от политическия живот у нас.

Николов ще огласи имената на партиите, срещу които ще заведе дела, след като ГРАО и прокуратурата проверят достоверността на информацията в сайта на ЦИК.

Александър ще подаде жалба и в Комисията за защита на личните данни (КЗЛД). Според Наказателния кодекс създаването на документи с невярно съдържание и фалшифицирането на подписи се наказва с лишаване от свобода до три години.

ЕГН-та с еднакви цифри (напр. 1111111111) също излизат като подкрепили партия, показа проверка на "Стандарт". "Ще направим всичко възможно, за да проверим всеки един сигнал. Правилата ще бъдат спазени на 100%", коментира говорителят на ЦИК Цветозар Томов. От вчера всеки може да провери дали името му е попаднало в подобна партийна подписка на www.cik.bg и при нарушение да сезира КЗЛД.

Правосъдното министерство пак се сети за детското правосъдие и го обяви за приоритет

Предишна новина

Босът на Формула 1 на съд за 32,5 милиона евро подкуп

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.