Георги Костов: Активизирал се е криминалният контингент


Има активизация на криминалния контингент, породена от множество обективни и субективни причини. Това каза главният секретар на МВР Георги Костов по време на пресконференция във връзка с резултатите от няколко успешни реализации на ГДБОП за последните 48 часа, осъществени под наблюдението на прокуратурата в различни градове на страната.

Георги Костов поздрави ГДБОП и всичките ѝ структури за активността. По думите му най-значима като количество е снощната реализация на 80 кг изключително чист хероин в столицата, който е на стойност над 2,5 млн. лв.

"Ако се размеси и стигне до уличния пазар, би могъл да се реализира на двойно по-голяма цена", уточни той.

Според него тази година можем да бъдем доволни от противодействието на този вид престъпност на всички правоприлагащи органи. По думите му иззетите количества до момента от началото на годината са над половин тон хероин, над половин тон синтетични вещества годни за употреба и близо 100 кг кокаин.

"В историята на правоприлагащите органи на България няма база за сравнение с активността на тези органи", добави главният комисар на МВР.

Той коментира, че реализацията в Стара Загора е действително значима, защото такова количество оръжие, боеприпаси и взривни вещества са достатъчно количество да се осъществи голям терористичен акт.

"Такива стойности, които тази година бяха заловени от колегите, противодействащи на този тип престъпност са значими", допълни той.

Съдийката Деница Стойнова ще получи ведомствен апартамент

Предишна новина

Сирийска следа в таен арсенал у нас

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.