Ген. Шивиков: Престъпление ли е да помогнеш на кмета


-Генерал Шивиков, как ще коментирате обвиненията срещу вас?

-Като несъстоятелни. Съдът е този, който ще докаже моята невинност. Явно не съм удобен на някои, които са ми началници. За някого бях пречка. Смятам, че това е начин да бъде спряна безупречната ми кариера.

-Ще бъдете ли вицепрезидент на Жорж Ганчев?

-С него сме се срещали, но отговор не съм му дал. Аз съм човек, който като поеме ангажимент, го изпълнява. Обещал съм да му отговоря лично и няма да използвам медиите, за да го правя чрез тях.

- Каква е истината за помощите от Афганистан?

- Имаше идея за какво да се използват тези дарения, но след като тя беше опорочена, всичко е върнато обратно на територията на Афганистан. Всичко е документирано. Идеята беше одобрена от целия контингент. Още с пристигането си в България пратките бяха под контрола на Военна полиция до транспортирането им обратно.

- А войници работили ли са на вашия апартамент в София?

-На един от тях съм кум, с другите на приятелска основа сме се разбрали. Те са били в отпуска. Но не искам да коментирам.

-А как ще коментирате обвиненията, че сте предоставяли палатки, духова музика и т.н. по време на тържества в Карлово, Калофер, Сопот и другаде в Подбалкана?

- Явно това е огромно престъпление. След като тези кметове са се обърнали към мен за помощ, значи не са имали възможност да проведат мероприятия от местно и национално значение.

Кражбата на гроб осквернила паметта на четири поколения

Предишна новина

КЗК разследва 7 компании за картел при горивата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.