Гаранцията от 2000 лв. заради хулиганство на сина на кмета на Галиче разгневи селото


Няколко десетки души, близки на пребито наскоро момче от ромската махала на с. Галиче и недоволни от методите на управление на кмета Ценко Чоков, се осмелиха да излязат на протест пред кметството.

Те настояват синът на селския управник Мартин да бъде задържан в ареста за постоянно, а самият Ценко Чоков да си подаде оставката.

Първоначално 18-годишният Мартин Чоков беше задържан за побой на 19-годишния Радослав Илиев, след като в Бяла Слатина пристигна пратеният от главния прокурор Сотир Цацаров екип на ВКП.

Магистратите за втори път в рамките на година разследваха водените срещу кмета на Галиче и на сина му Мартин дела.

Тогава районната прокуратура в Бяла Слатина повдигна срещу Мартин Чоков обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански и расистки подбуди и постанови той да бъде задържан за 72 часа в ареста.

По-късно обаче местният съд го освободи, като му наложи парична гаранция от 2000 лв. По-леката мярка му бе наложена, въпреки че последият побой, нанесен от Мартин, е в условията на рецидив - през миналата година той на два пъти бе осъден условно за подобни престъпления, а в края на декември отново преби младеж в дискотека в Бяла Слатина.

В районния съд приели,

че Чоков-младши има

влошено здраве,

тъй като той представил медицинска бележка за високо кръвно.

В сряда прокуратурата ще протестира решението за новата мярка за неотклонение на Мартин Чоков пред окръжния съд във Враца. В същия ден протестите на недоволните в Галиче ще се подновят вече пред сградата на районния съд в Бяла Слатина, каза вчера един от организаторите им Веселин Тушинов.

Докато се гледаше последната му мярка за неотклонение, Мартин Чоков отрече пред районните съдии в Бяла Слатина, че е пребил Радослав Илиев, и заяви, че е готов да се яви на детектор на лъжата, за да се докаже това.

Според кмета Ценко Чоков пък това изявление на сина му било най-силното свидетелство, че Мартин е невинен.

Близките на пребития Радослав Илиев обаче обявиха, че ще съдят нападателя му Мартин и ще представят многобройни доказателства за побоя над болното момче. Кметският син не за първи път налитал на момчето. Докато учел в местната гимназия "Христо Ботев",

Мартин го заплашвал с нож

и постоянно го тормозел

В началото на миналата седмица Мартин Чоков видял от колата си вървящия по улица в Галиче Радослав и започнал да го псува. Нарекъл го "мръсен мангал". Подигравал се с болестта му, защото страдал от тумор на хипофизата и хидроцефалия.

После Мартин слязъл от колата и започнал да налага младежа, докато падне на земята. Със спукан череп и мозъчно сътресение пострадалият бил приет във врачанския спешен център. Дотам го откарали приятели от ромската махала, за да бъде по-далеч от кмета Ценко Чоков.

Кметът на Галиче нахлу през декември в белослатинската болница и сплаши пребит от сина му в дискотеката младеж да оттегли показанията си.

В ромската махала в Галиче, където на последните местни избори всички в избирателната секция гласуваха като един за явилия се с листата на ДПС Ценко Чоков, сега недоволството от кметското семейство расте с дни, твърдят хора от селото.

Пребитият Радослав не е първият младеж от махалата, пострадал от агресията на по-малкия син на кмета и според запознати ромските първенци вече обмисляли начини за отстраняване на Чоков от кметския стол.

Прокуратурата протестира "домашния арест" на обвинените за смъртта на Тодор във Враца

Предишна новина

Б. Гяурова: Членовете на ВСС или не могат да осъзнаят какво става, или просто ги е страх

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.