Франция глоби "Юбер" за търговска измама


Парижкият апелативен съд наложи глоба в размер на 150 000 евро на компанията "Юбер" (Uber) за предоставяне на транспортни услуги без лиценз. Според съда дейността на компанията "Юберпоп" е "търговска измама", информира ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Компанията "Юбер" с помощта на мобилното приложение "Юберпоп" предлага услуги на пътниците за превозване с частни автомобили, без да има това право, тъй като няма лиценз, постанови съдът.

Конкурентната на традиционните таксита услуга породи масова вълна от недоволство в различни части на света. Таксиметровите шофьори излязоха на протести в някои от най-големите градове и столици, за да протестират срещу измамниците в бранша. Според тях те нямат правото да превозват пътници и не са преминали през необходимите инстанции за получаване на този лиценз.

Въпреки това услугата бързо набра скорост и стана предпочитан начин за пътуване за мнозина европейци.

"Юбер" е една иновативна платформа, която свързва пътници и шофьори. Тя не осъществява превоз. "Юбер" е част от споделената икономика", заяви Димитър Радуков – ген. мениджър на "Юбер" за България в предаването "Здравей, България" в началото на октомври. Какво още каза Радуков гледайте в прикаченото видео:

Лазаров твърди, че заради КТБ незаконно са подслушвани магистрати

Предишна новина

Реформаторите съсипват собствените си реформи

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.