Eсенната сесия на НС започва с гласуване на Антикорупционния закон


Антикорупционният закон влиза като първа точка в седмичната програма от есенната сесия на Народното събрание, научи "Хоризонт". Това е решено след проведен председателски съвет.

Законът за борба с корупцията по върховете, подготвен под ръководството на вицепремиера Меглена Кунева, остана за септември, след като не успя да бъде гласуван на първо четене в парламента. Причините бяха игра на кворум и липса на време заради редовния петъчен парламентарен контрол. Тогава съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски определи отлагането като знак, че няма достатъчно воля за промяна на статуквото.

Основното възражение по антикорупционния закон е как ще работи новото звено, което ще разглежда анонимните сигнали. Вицепремиерът Меглена Кунева е убедена, че законът е пряко свързан със съдебната реформа.

Убиецът на журналистите в САЩ се е оплаквал от расизъм

Предишна новина

КЗП забрани на верига за бързо хранене да представя топено сирене за кашкавал

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  0
  0

  Съдебната реформа е най-важното нещо за България! Тя е жизнено необходима и за България и за българския народ! Без нормално законно и правосъдие няма законност, няма държавност, няма справедливост, няма нормален живот, няма просперитет! Всичко е обречено на загниване, на ретроградност на нищета и мизерия, на нихилизъм до степен не сам да престанеш да обичаш родината и народа си, но и да ги намразиш! Да се стремиш от отчаяние да избягаш, да се самоубиваш, да не ти пука за близките ти, за народа ти, за Родината ти! Да стигнеш до там да си мразиш родината и да си псуваш собствената държава! Всичко това заради продажните магистрати корумпета - мекерета, хрантутени ежемесечно с тлъсти магистратски заплати, с множество бонуси, аванти и екстри, станали безотчетни, безконтролни, ненаказуеми, нагли и безочливи ортаци с бандити и мафиоти и от подкупи станали хотелиери и милионери! Затова всички ретроградни сили вкупом се обединиха да се противопоставят на съдебната реформа, за да запазят мафията и корупцията в съда, за да си осигурят ненаказуемост и да могат да продължат самите те депутати и техните господари в сянка да крадат, да безчинстват и злоупотребяват и да имат гаранцията, че няма да бъдат осъдени от корумпираните магистрати!

 2. 1
  | нерегистриран
  0
  0

  Дай Боже да го приемат този закон, защото тази мръсна корупция в съдебната система съсипа и народа и Българя! Трябват кардинални законодателни промени: големи наказания за корумпираните магистрати, с конфискация на цялото имущество и спиране на пенсиите; улеснени способи за събиране на доказателства; специализирано следствие, прокуратура и съд за магистрати - корумпета! Тази мръсотия повече не може да се търпи! Наглостта и безочието на корумпираните магистрати премина всякакви граници!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.