Екипът на Апелативен съд – Варна отново стана книгодарител

Екипът на Апелативен съд – Варна отново стана книгодарител
Част от дарените книги, снимки:АС-Варна

Съдиите и служителите от Варненския апелативен съд отново се включиха в кампания за даряване на книги. Събраните близо 200 тома са предоставени на библиотеката в читалище „Просвета 1905“ в град Аксаково.

Екипът на съда е съобразил информацията, че 14 февруари, освен празник на виното и любовта, е и Международен ден на даряването на книги - International Book Giving Day. По този повод Асоциация „Българска книга” е призовал институциите, дружествата и гражданите да се включат в акция „Книгодаряване”.

„Разбрахме, че читалището в Аксаково има потребност от нова литература. В града живеят много семейства с млади хора, ученици и студенти. Съобразихме се с желанието на културното средище да набави за своите читатели художествена, научнопопулярна, средношколска и англоезична литература, и се опитахме да им бъдем полезни“, обяснява председателят на съда Ванухи Аракелян.

„Всяка стойностна книга е крачка в необятния свят на познанието – най-голямото богатство на всеки човек. Вярваме, че любовта към словото трябва да възпитаваме от най-ранна възраст и да поддържаме до последен дъх“, допълват съдиите и съдебните служители, които за пореден път станаха посланици на четенето.

Преди близо половин година екипът на съда се включи в Акция „Книгодарител“ на Фондация Лукойл, която беше насочена към читалищните библиотеки в малки населени места.

Още по темата

За 4 години: Съдът разпита двама свидетели и половина по делото КТБ*

Предишна новина

Над двойно повече неподадени декларации пред КПКОНПИ за 2020 г.

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.