Две тежки обвинения срещу Любомир Симеонов, който уби банкерка, грози го затвор доживот


Бургаската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителният акт срещу Любомир Симеонов. Обвинението за убийство е придружено с две тежки квалификации, които могат да докарат на бившия военен доживотна присъда.

Събраните доказателства сочат, че престъплението е извършено предумишлено, вторият безспорен факт е, че жертвата е длъжностно лице.

За престъпление по чл.116, ал.1, т.1 и т.9 законът предвижда престъплението от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, уточняват от държавното обвинение.

57-годишният Симеонов, собственик на фирма "Ветоника" за събиране и обработване на билки, около 08.15 ч. на 23 септември м.г. на бургаската ул. "Поп Грую" причаква Павлинка Йовчева - регионален директор в регион "Банкиране на дребно" в "УниКредит Булбанк" АД. С пистолет "Макаров" той е произважда само един изстрел в областта на сърцето, който е причинил смъртта на Йовчева.

Симеонов е обвинен, че е придобил и държал оръжие без да има разрешително затова. Изяснено е, че през юли 2013 г. в Павел Баня той е купил пистолена от неизвестни лица. Оръжието е българско производство - изработен е от фирма "Арсенал". Той го е предал доброволно след престъплението заедно с боеприпасите.

По делото за разпитани служители на банката, както и всички членове от семейството на жертвата.

Засега Симеонов не иска съкратен съдебен процес, което би облекчило присъдата му. Той настоява за пълна публичност на заседанията, каза адвокатката му Ваня Радиева.

Опиц няма пари и за 1 лв. кръвнина

Предишна новина

Окървавената брадва намерена зад гардероба в дома на обвинения за двойното убийство в Джебел

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.