Двама рецидивисти от с. Крива бара са задържани по време на специализирана акция в град Брусарци

Двама рецидивисти от с. Крива бара са задържани по време на специализирана акция в град Брусарци
снимка:БГНЕС

Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана, съгласувано с Окръжна прокуратура - Монтана, на територията на град Брусарци се е провела специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, незаконната миграция и контрола за спазване на разпоредбите, касаещи движението по пътищата. Участието в нея са взели служители от Районно управление на МВР в Лом, зонално жандармерийно управление в Мотана и полицейски участък Брусарци.

Проверени са 23 обекта, 59 моторни превозни средства и 64 лица.

За срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани рецидивистите В.А. и С.К. от с. Крива бара, във връзка с водено разследване за кражба от имот на 64-годишна жена. Установени са и са иззети предмети и на други кражби - моторен трион, чували с посуда. Открити са 84 литра алкохол, държан без необходимите документи. На три адреса в града са установени дърва, съхранявани без контролна марка и документи, доказващи произхода им.

Органите на реда са съставили 4 акта за установяване на административно нарушение по Кодекса за застраховането и по Закона за горите. Разкрити са 6 престъпления и са заведени 4 заявителски материала.

Преди няколко дни в с. Киселево, област Монтана, е била разкрита нарколаборатория. В хода на образуваното досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение и незаконно отглеждане на растения от рода на конопа е бил задържан 42-годишният Д.К. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност. След задържането му с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа е било внесено в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“. Окръжният съд в гр. Монтана е наложил на обвиняемия Д.К. мярка за неотклонение - гаранция в пари, която ще бъде обжалвана от държавното обвинение пред Софийския апелативен съд.

Още по темата

НИП изобличи Лозан Панов в безпринципност

Предишна новина

Мъж вилня с бухалка в магазин във Велико Търново

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.