Депутатите отидоха три пъти до Луната. С автомобилите си


1,243 милиона километра са навъртели депутатите със своите автомобили (служебни и лични, когато се използват за работа) през отиващата си 2016 г. Това било 3 пъти повече от разстоянието между Земята и Луната, твърди Нова тв.

Народните представители похарчили 1,5 млн. лв. за пътешествия в чужбина, за самолетни билети, гости и букети.

Близо 900 000 лв. е била сумата за международни командировки на парламента за 2016 г. Председателят на транспортната комисия Настимир Ананиев е убеден, че повечето депутати се отнасят отговорно към пътуванията си зад граница и не ги използват за "парламентарен туризъм".

Представителните разходи на парламента също са впечатляващи - 448 289 лв. за година. Парите били за венци, цветя, посрещане на гости от чужбина и др.

За ток, вода и отопление Народното събрание е платило 685 260 лв. през 2016 г. Тук влизат режийните разходи и на двете сгради - на пл. "Народно събрание" и на бившия Партиен дом.

Бюджетът на Народното събрание за 2016 г. е 53 млн. лв., припомня телевизията.

Във вечерната си новинарска емисия бТВ предаде, че 1,85 млн. лв. са разходите на народните представители за ток, вода и парно. Средствата са изразходвани за близо две години - от началото на работата на настоящия парламент до края на ноември 2016 г. Данните били от справка, получена по Закона за достъп до обществена информация.

Жител на пернишко село отива на съд за бой над съдия

Предишна новина

Започва разследване срещу Нетаняху

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.