Делото срещу полицая, подсъдим за убийството на родителите си, към финал


Съдебният процес срещу бившия полицай Венцеслав Караджов, подсъдим за убийството на родителите си Божура и Цветан Караджови, върви към финална фаза. След съдебната ваканция делото ще продължи в края на септември. По време на почивката подсъдимият се е запознал в затворническата си килия със стотиците страници протоколи от съдебните заседания до момента по делото срещу него.

Изчел е всичко по копия, които му били предоставени в затвора от неговия адвокат Зоя Тошкова. Той е прегледал буквално буква по буква всичко, казано в съдебната зала до момента. Казал е на защитничката си, че смята, че срещу него няма нито едно доказателство и че вярва, че ще бъде оправдан.

Двойното убийство на възрастните хора стана в къщичката им на ул. "София" в Пловдив на 15 май 2016г. Къщичката на старците, които живеели изключително бедно, се намира до ж.п. линиите и във фаталния ден никой от съседите наоколо не е чул нищо. Божура била застреляна с пет куршума, а килърът убил Цветан с три. Труповете им бяха открити два-три дни по-късно от съседка, която отишла до дома им да си купи от тях домашни яйца. Божура и Цветан си помагали с някой лев, като продавали яйца от кокошките си. Съседката видяла окървавените им тела и повикала полицията. Само ден по-късно Венцеслав Караджов бе арестуван и обвинен за двойното убийство. Според разследващите той е застрелял родителите си заради имотен спор. Възрастните и младите Караджови водели и съдебни дела за въпросния имот с двуетажна къща на ул. "София". Само седмица преди Божура и Цветан да бъдат убити Венцеслав загубил едно от делата.

Очаква се в края на септември, когато ще е поредното дело срещу бившия полицай, в съдебната зала да бъде призован за свидетел негов бивш колега от Второ районно управление на полицията в Пловдив. Въпросният свидетел живеел във Великобритания и затова отнело време да бъде издирен и призован. Оръжието на убийството на Божура и Цветан Караджови – пистолет "Макаров", така и не е открит и до момента.

Стив Банън: Доналд Тръмп е изправен пред "преврат"

Предишна новина

Адвокат Василев: Вълчо Арабаджиев няма да се укрие

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.