Дариткова: Изборите трябва да се проведат по действащите правила


„Президентът можеше да проведе консултациите за изборите през октомври, когато парламентът обсъждаше промените в Изборния кодекс. Тогава той избра да наложи вето“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова по бТВ.

Тя е категорична, че броени месеци преди провеждането на парламентарните избори не трябва да се променят изборните правила. В тази посока има препоръка и от Венецианската комисия, припомни, Дариткова.

„Тези избори трябва да се проведат по действащите правила. Предизвикателството пред тяхното осъществяване е пандемията от коронавирус“, каза тя и добави, че са обсъждат мерки, за да могат да гласуват хората, които са карантинирани.

На въпрос кой ще бъде основният политически опонент на ГЕРБ на предстоящия вот, Дариткова отговори: „ГЕРБ ще представи своя програма и ще се бори за доверието на българските граждани. Не толерираме конфронтацията, особено в такъв сложен период“. Според нея страната се нуждае от отговорно поведение. Готови сме на дебат с всеки, който предложи разумна алтернатива, каза тя. 

Убийцата на децата си от Сандански нанесе тежък съдебен удар на бащата

Предишна новина

„Маг Иванка“ измами 40 палестинци с над 2 млн. долара

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.