Данъчни запечатаха Японския хотел, сега Маринела

Данъчни запечатаха Японския хотел, сега Маринела
снимка: Dir.bg

Данъчни запечатаха хотел "Маринела" заради неотчитане на обороти. Гостите на бившия "Японски хотел" ще могат да влизат и излизат и планираните мероприятия за следващите 7 дни няма да бъдат отлагани, но нови настанявания няма да има по време на срока на запечатването. Засега той е една седмица.

От НАП отказаха коментар, но от свои източници Dir.bg научи, че някои касови апарати в хотела не са подавали данни към приходната агенция.

Хотелът е собственост на фирма на издирваните от правосъдието Маринела и Ветко Арабаджиеви

От ръководството на хотел "Маринела" в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, заявиха по повод информацията, че НАП е запечатала сградата, че административната санкция е наложена заради друга фирма. Мярката, която трябва да важи седмица, може да бъде обжалвана.

"Наложената санкция е в следствие на проверка, извършена на 04.09.2018 г., която е установила липсващо свидетелство за регистрация на ИАСУТД, което се издава от фирмата Хоспитайлити енд Ритейл Системс ЕООД, която е единствен доставчик на услугите Micros-Fidelio-Opera на територията на република България. Всички хотели ползващи услугите на фирмата Хоспитайлити енд Ритейл Системс ЕООД не са разполагали с въпросното свидетелство за регистрация на ИАСУТД към момента на проверката, защото въпросната компания не е била регистрирана и сертифицирана. Още на 17.09.2018 г. управата на хотел Marinela Sofia внася всички необходими документи по изисканите протоколи и към настоящия момент хотелът функционира и продължава своята дейност", посочват от управата на хотела. 

Съдийка цитира ВКС, за да изкара "бандита" Кико неосъждан и да го пусне

Предишна новина

Трайчо Трайков: Наказателните обвинения срещу мен са абсолютно неиздържани

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.