Камарата на следователите продължи мандатите на председателя и Управителния си съвет

Камарата на следователите продължи мандатите на председателя и Управителния си съвет
Заместници на главния прокурор и говорителят му участваха в Общото събрание на Камарата на следователите, снимки:ПРБ

Заместник-главният прокурор при Върховна касационна прокуратура (ВКП) Даниела Машева и говорителят на главния прокурор Сийка Милева присъстваха на Общото събрание на Камарата на следователите в България, което се проведе в град Пловдив, съобщиха от държавното обвинение.

По време на събранието е продължен мандата на настоящия председател Петко Петков и членовете на Управителния съвет – Стефан Петров, Мария Павлова, Ясен Тодоров, Владимир Петров, Преслава Петкова и Николай Кръстев.

От името на главния прокурор Иван Гешев, прокурор Машева и прокурор Милева приветстваха следователите. На събранието присъства и заместника на главния прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов.

„Убеден съм в професионалния потенциал и компетентност на следователите, както и че всеки от вас работи с пълна отдаденост и уважение към професията. Отчитайки предизвикателствата пред вашата работа и желанието ви за постигане на високи резултати и ефективност на водените разследвания, съм предприел конкретни стъпки за разширяване на правомощията по разследване на дела от страна на НСлС и следствените отдели в страната. Считам че, това е добра предпоставка за оптималното използване на пълния капацитет на следствените служби, като ключов елемент за установяване на правовия ред и справедливостта в страната“, пише в поздравителния адрес на главния прокурор, изпратен до Камарата на следователите в България.

Гости на Общото събрание освен това са били и членовете на Прокурорската колегия на ВСС - Гергана Мутафова, Евгени Диков и Евгени Иванов.

Отчетена е била дейността на председателя на КСБ за последните три години, резултатите от реализиран проект по Оперативна програма „Добро управление“ и участието на членовете на УС в различните съвети и работни групи към ВСС и Министерство на правосъдието. Директорът на НСлС пък е отчетел натовареността на НСлС и Следствените отдели към Окръжните прокуратури, както и други въпроси и проблеми, свързани с дейността на следователите.

Още по темата

Пиян шофьор опитал да подкупи полицай със златно кюлче равностойно на близо 100 лв.

Предишна новина

В отговор на „неяснотите“ относно ЕЗА

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  тихата стъпка | нерегистриран
  0
  -1

  Всичко върви на голяма разруха.....

 2. 3
  КСБ | нерегистриран
  1
  -1

  Тази Камара не е ли един вид специфична синдикална организация на следователите. Що щат на президиума началниците им,а не самото ръководство на КСБ. Символите са важни,а тук това което символизира този президиум никак не говори добре за КСБ.

 3. 2
  Прилича на отчетно-изборно събрание на ДКМС | нерегистриран
  2
  -4

  Срам и позор.

 4. 1
  ?!? | нерегистриран
  3
  -3

  Нова правна фигура: продължаване на мандати

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.