Дадоха 12 години затвор на жестокия касапин от Хасково


Само 12 г. затвор даде Хасковския окръжен съд на Илия Атанасов Гинев от хасковското село Мандра, който уби по особено жесток начин приятеля си Христо Кабаиванов, а след това се опита да изгори трупа му. Делото протече при съкратена съдебна процедура, защото Гинев призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт, което намалява с 1/3 наказанието по закон.

Подсъдимият трябва да плати и и 140 хиляди лева кръвнина за близките на убития. Разправията между двамата била заради жени по време на пиянска вечер, припомня bnews.bg. 51-годишният Илия Гинев и жертвата Христо Кабаиванов ходили на димитровградския битак да гледат коли, а после отишли в дома на Гинев в Мандра да се почерпят. Гостът обаче обидил съпругата на домакина и това предизвикало гнева му.

Той цапардосал с газовия си пистолет Кабаиванов по главата, който паднал и се ударил във фонтана и там умрял на място. Гинев изнесъл трупа в гората, изкопал дупка, но не могъл да го погребе, защото краката на убития останали отвън. Наложило се да ги удря с лопатата за да се поберат в ямата.

След това убиецът запалил автомобилна гума върху трупа с цел да го изгори, но не се получило. Заровил го с пръст и се върнал в къщи. Гинев бързо след това заминал за Германия, където известно време останал при приятел. Арестуван е веднага след завръщането му в България.

Идеята за Закон за управление на евросредствата трябва да бъде подкрепена

Предишна новина

Втора доживотна присъда за зверско убийство на златар с чук

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.