Цветозар Томов: Като цяло, изборите бяха законни


На базата на жалбите и сигналите постъпили в ЦИК във вчерашния изборен ден не може да се говори за опорочаване на вота заради купуването на гласове - смята един от говорителите на ЦИК Цветозар Томов . Според него трябва да се изчакат и данните от прокуратурата за да се направи генерална оценка за тежестта на купените гласове. Цветозар Томов изключва при  евентуално обжалване на изборните резултати да бъде уважено:

Нарушения има и сигурно още ще излязат, но според мен, като цяло, изборите бяха законни. Някакви крупни гафове от страна на ЦИК нямаше. Колкото до тези явления, които всички обсъждаме, и които опират до свободата на полагането на вота, те са проблем за политическата култура на нацията и на нейните политически елити, но не е проблем свързан чак толкова със законността на избора, защото, ако човек иска чак толкова да продаде гласа си, никой не може да му попречи.

При първично обработени близо 50 процента от протоколите във страната,  ГЕРБ е първа политическа сила с 33.6 процента от гласовете.

БСП - лява България е втора с 16.1 на сто, следва ДПС - 11.7%.

С четвърти резултат е Реформаторския блок - 8.5%.

Патриотичния фронт получава 7.5 процента, България без цензура 6 % от гласовете.

Партия Атака е със седми резултат -5 на сто , осмата партия която  прескача засега четири процентната бариера  при междинния резултат е  АБВ - с 4. 6 процента.

ДПС е първа политическа сила в Търговище, Разград и Кърджали, втора в Хасково, Добрич  Шумен, Силистра и  Смолян и трета в Пазарджик,и Пловдив област и  Стара Загора

От сканираните протоколи на секционни комисии, качени на сайта на ЦИК става ясно, че най масово преференции са използвани при гласуването на Реформаторския блок.

Все още  няма  публикувани данни от гласуването в чужбина.

Гръцките мини в Горни Лом внесени нелегално

Предишна новина

Във Франция пак протестираха срещу еднополовите бракове

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.