Цветанов откри, че измамите са прекалено много


Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който ръководеше полицията три години в първия мандат на ГЕРБ, а във втория бе председател на вътрешната комисия в парламента, откри, че телефонните измами вземат главоломни размери. "До момента хората са ощетени с 6.7 млн. лв.", пресметна той, докато представяше програмата на ГЕРБ в сектор "Сигурност." Допреди месец вътрешното министерство се управляваше от ГЕРБ и отговорността за размерите на престъпността всъщност е негова, но за това не стана дума на форума.

Цветанов, който беше съден по 4 дела и те приключиха без осъдителна присъда за него, не пропусна да коментира работата на съда, като посочи, че ефективните присъди са 31%, което не било достатъчно. "Убеден съм, че тук има рецидив. В момента говорим за 4.3 млн. лв. през 2013 г. и сега за 6.7 млн. лв. Тук трябва да се търси някакво подобрение", обясни той.

Засилване на превантивната дейност срещу престъпността бе друг акцент от представянето на Цветанов. За същото говореше и Румяна Бъчварова. Преди месеци тя твърдеше, че са набелязани над 100 мерки заедно с общините, които така и не станаха известни. Друга инициатива срещу битовата престъпност бе увеличаване на полицаите в по-малките населени места. Десетина дни след като пое властта, служебният министър заяви, че това няма как да стане.

"Образованието ще подпомогне превенцията. 2020 г. на трудовия пазар ромите ще бъдат над 17%", алармира Цветанов. Той отново лансира идеята си в училищата да се въведат тестове за наркотици. Според него употреба на дрога е нараснала драстично сред подрастващите.

ОТБОЙ

"Присъствието на първите места в една листа не е единствената форма на живот", каза бившият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя е едва осма в една от софийските листи на ГЕРБ и това предизвика въпроси. "Имах много труден ресор и нужда от известна пауза. Даже моето предложение беше да не бъда в листите. Мисля, че в този момент има други възможности, по които мога да се съсредоточа и да работя", каза Бъчварова. "Румяна Бъчварова винаги е била до мен, е и ще бъде. Как и по какъв начин подреждам листите и моите планове, не ви касаят", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Съдът в Добрич осъди мъж, пласирал фалшиви долари

Предишна новина

Доц.д-р Александър Корнезов стана "Юрист на годината"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.