Цветанов няма да подава оставка. ГЕРБ застава зад него с призива "Цветанов е невинен"


Председателят на ПГ на ГЕРБ  Цветан Цветанов няма да подава оставка като председател на предизборния щаб на управляващата партия. Това е споделил той с приближени партийни съратници, за което Епицентър.бг научи. Нещо повече - партията и парламентарната група застават зад него. Партийните структури ще изразят в нарочни декларации подкрепата си за Цветанов, изтъквайки незаменимата му роля за ГЕРБ. Сред депутатите на ГЕРБ започва зрее недоволство от Борисов и от навика му да се освобождава от хора, които стават обект на медийни атаки. 
 
Във Фейсбук е създадена група "Цветанов е невинен", където тече кампания от волеизвления на негови поддържници. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов е качил на страницата си във ФБ призива "Цветанов е невинен". 
 
Според източници от ГЕРБ Цветанов е убеден, че атаката срещу него не е дошла отвън, а е плод на "приятелски огън" - от Томислав Дончев.
 
Вицепремиерът е единственият член на кабинета, който коментира апартаментгейт в откровено негативен за Цветанов аспект и от радиофера го призова "да даде повече информация, включително по отношение на последния укор – отношения с фирмата, проверявана ли е, защо е проверявана, връзка или липса на връзка между едното и другото". Дончев казва и още нещо съществено: "скандалът не се е развил докрай" и апелира за "изключително ясен и адекватен сигнал", който да позволи доверието да бъде възстановено.
 
"Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси някой, по отношение на който доверието е изчерпано, имам предвид правителството. В този смисъл освен за стабилността на парламентарната подкрепа, трябва преимуществено да се мисли и да се удържа доверието. Без доверие, нищо няма смисъл. Убеден съм, че решението ще е такова, че не само да възстанови, но защо не и да повиши доверието", продължи Дончев, което прозвуча като присъда за Цветанов. Това означава, че битката между двамата предстои.
 
В парламента Цветанов има подкрепата освен на групата на ГЕРБ, още и на Валери Симеонов, както и мълчаливата подкрепа на ДПС. Единствено лидерът на "Атака" Волен Сидеров смята, че зам.-председателят на ГЕРБ трябва да понесе някакъв вид отговорност.
 
Цветанов трябва да се върне от САЩ в сряда. Засега Борисов запазва мълчание. Очаква се в четвъртък той да свика заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ след завръщането на Цветанов.
 
 

Десетки хиляди се включиха в демонстрациите срещу реформата за авторското право в ЕС

Предишна новина

Ще даде ли ВКС право на Цветан Василев за вторичен грабеж на КТБ?

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  И само след Акт 16 | нерегистриран
  1
  0
  До коментар #1 от " | нерегистриран":
  "Строителните фирми май сериозно се изплашиха, че цените на кв.м. се върнаха към НОРМАЛНИТЕ 670-700 евро? Браво, "Артекс", сложихте началото на обективните цени в България! Нека всички ги подкрепим!"  Дори и тези цени са високи,но трябва да им се забрани да продават след Акт 16.Стига измами.Стига мошеничества.Не им стигат петорните цени ,ами искат и допълнителни мръсотии да правят.

 2. 1
  | нерегистриран
  2
  0

  "Строителните фирми май сериозно се изплашиха, че цените на кв.м. се върнаха към НОРМАЛНИТЕ 670-700 евро? Браво, "Артекс", сложихте началото на обективните цени в България! Нека всички ги подкрепим!"

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.