Чудят се кого да смъмрят за избягал от затвора убиец


Бягството на убиеца Тома Ендрев от затвора през февруари т. г. не е било вписано в съответния дневник и не е било докладвано на Оперативния дежурен център по надлежния ред, както предполагат правилата за работа в МВР. За това нарушение на служебната дисциплина дежурният полицай е бил наказан с мъмрене, но и то е отменено от Пловдивския административен съд, защото санкцията не е наложена на точния човек. Всъщност ангажиментът да информира ръководството било на шефа му, който е бил дежурен по управление.

Тома Ендрев избяга при конвоирането му от общежитието към затвора около 21,30 часа на 21 февруари 2017-а. Директорът на затвора Божил Иванов подава сигнал за инцидента в Пето районно в 21,50. Дежурният веднага изплаща патрул до дома на избягалия затворник, уведомява и шефа си Любомир Царев. Пропуска обаче задължението да впише сигнала в дневника, а при назначената впоследствие проверка се установява, че сигналът не е бил придвижен до Оперативния дежурен център.

Полицаят е наказан с мъмрене, но оспорва заповедта в съда и печели. Все още не е ясно дали при това положение ще последва санкция за началника му, или случаят ще бъде оставен без последствия.

Тома Ендрев беше заловен на петия ден, след като се разбра, че се е крил при съкилийник. За бягството от затвора той се споразумя с прокуратурата за присъда от нови 2 години затвор. Отделно ще трябва да излежи остатъка от около 4 години за убийството на неговия хазяин през 2003 г.

409 съветници влизат в парламента - почти 2 пъти повече от депутатите

Предишна новина

Треньорката на победния отбор на СУ по търговска медиация с успехи в Кралския колеж в Лондон

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.