Четирима българи вече трети месец са в индонезийски затвор


Четирима българи вече трети месец са в индонезийски затвор заради сбиване с други наши сънародници. Близките им твърдят, че не са получили адекватна помощ от консула ни в Джакарта. 

Българите са задържани в ранните часове на 14 март на остров Бали. Според разказа им били там, за да подготвят сватбата на един от тях – Камен Томов от Девин.

"Имаше акция в нашия хотел, докато закусваме, влязоха над 50 човека с автомати... всички, които бяха бели, бяха свалени на земята, вързани с тиксо – ръце, крака, очите...",твърди Камен Томов.

Близките на задържаните разказват, че информация за случая достигнала до посолството ни в Индонезия едва в края на април. И че не получили адекватна подкрепа от консула ни там.

От външното ни министерство отговориха, че упреците към работата на посолството и консула са неоснователни.

"Упреците към работата на посолството и на българския консул в Джакарта са напълно неоснователни. Посолството следи развитието на случая от самото му възникване. Българският консул е в непрекъсната връзка с адвоката на задържаните български граждани и в сътрудничество с него е предприел всички възможни стъпки пред местните власти за по-бързо решаване на случая.

До момента нашето посолство е извършило следното:

– Предложило е списък с адвокати, от който е избран защитник

– Съгласувано с адвоката посолството е изпратило писмо до полицията на остров Бали с искане за депортация на лицата

– Консулът ни в Джакарта е поискал от дирекция "Консулски отношения" на МВнР на Индонезия съдействие за депортация, както и българските граждани да не бъдат местени в затвора.

– Многократно е искано от индонезийските власти ускорено разглеждане на случая и информация за възможностите за освобождаване под гаранция.

Очаква се решението на прокурора дали ще повдигне обвинения срещу задържаните",гласи отговорът на Министерството на външните работи. 

Бившият румънски министър на регионалното развитие и на туризма Елена Удря бе осъдена на шест години затвор

Предишна новина

Делян Пеевски: Сигналите срещу мен претърпяха пълно фиаско

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    1
    0

    Ако са деца на ЦК на БКП или са трафиканти - няма страшно - Екатерина Захариева ще ги измъкне от затвора. Ако са обикновени хора - с пенсия от 200лева няма начин човек да доживее да събере пари за билет до Индонезия, пък дори съвсем да спре да яде!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.