Черногорският премиер на разпит по дело за убийство


В следващите няколко дни в прокуратурата ще бъде изслушан черногорският премиер Мило Джуканович в рамките на разследването за убийството на главния редактор вестник "Дан" Душко Йованович.

Изпълняващият длъжността главен прокурор Веселин Вучкович заяви, че през следващите няколко дни ще бъдат изслушани и останалите лица, за които се смята, че може би имат полезна информация за убийството от август 2004 г.. предаде БГНЕС.

Убийците на журналиста не са открити в продължение на почти 10 години, макар за съучастничество бе осъден на 18 години затвор Дамир Мандич.

"Преди дни получих поканата на държавния прокурор и отговорно ще се явя на първата дата, на която ми позволят задълженията на премиерския пост", потвърди Джуканович в края на май.

Джуканович тогава подчерта, че във всяко демократично общество особена тежест има убийството на журналист, защото като предпоставка остава възможността той да е убит заради заявяване на своята свободна позиция. Ако това се докаже ще бъде поражение за всяко демократично общество.

25 години затвор за похитител на момичета

Предишна новина

Оправдаха бивш зам.-министър за катастрофа

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.