Цецка Цачева, Младен Маринов и Боян Магдалинчев обсъдиха с посланиците на ЕС Мониторинга върху България

Цецка Цачева, Младен Маринов и Боян Магдалинчев обсъдиха с посланиците на ЕС Мониторинга върху България
Посланици на държавите в ЕС обсъдиха с представители на българските институции последния доклад на ЕК, снимка:МП

Две седмици след публикуването на последния доклад на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка министъра на правосъдието Цецка Цачева организира и проведе работна среща с посланиците на държавите-членки на ЕС и ръководителя на Представителството на Европейската комисия в София. В срещата взеха участие и министърът на вътрешните работи Младен Маринов и представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. На срещата с европейските посланици са били обсъдени постигнатите положителни резултати на страната ни, както и предстоящите действия на България за окончателното приключване на Мониторинга.

Министър Цачева е благодарила за доброто сътрудничество на Европейската комисия и на държавите-членки, както и за обективната оценка и констатацията от доклада, че три от шестте показателя на механизма могат да се смятат за условно затворени. Българските институции са предоставили пред посланиците информация за действията, които вече се предприемат в изпълнение на останалите три показателя. Министърът на правосъдието е изразила решимост за постигане на необратимост и устойчивост на резултатите, което да доведе до окончателното затваряне на всички показатели, съобщават от правосъдното ведомство.

Представителите на дипломатическите мисии в София са отчетчели постигнатия напредък и са приветствали подхода България да ги информира периодично за конкретните действия по оставащите три показателя. Министър Цачева е изразила надежда да бъде спазен принципът за оценка според собствените заслуги и изпълнение, както и да се запази посочената в Доклада перспектива Мониторингът да отпадне преди края на настоящия мандат на Комисията през 2019 г.

Още по темата

Специализираната прокуратура и ГДБОП иззеха незаконно придобита криптовалута за 5 млн. лв.

Предишна новина

Обвиниха двама надзиратели от бургаския затвор, че са оставили Горан Горанов да умре в карцера

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.