Цацаров нареди пълна проверка


По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров Окръжна прокуратура-Добрич започна спешна проверка по реда на надзора за законност в мината за добив на обогатена манганова руда в "Оброчище". Това се казва в съобщение на държавното обвинение. Мината е отдадена на концесия и се стопанисва от "Евроманган" АД, със седалище с. Църква, община Балчик, област Добрич, съобщават от прокуратурата.

Под ръководството на окръжния прокурор на Окръжна прокуратура-Добрич Пламен Николов служители на МВР, ДАНС, Инспекцията по труда и НАП проверяват дейността на концесионера "Евроманган" АД, като се изискват всички документи по изпълнение на концесионния договор. Установява се чрез проверка на място съответствието на посочените в докладите на концесионера до Министерство на икономиката и енергетика инвестиции и действително направените такива. Проверява се наличието на съответствие между обявената за добита обогатена манганова руда и продадената такава от дружеството концесионер, с оглед данни за извършено данъчно престъпление.

Проверява се спазването на трудовото законодателство и изпълнението на ангажиментите на концесионера по опазването на околната среда и водите. До този момент е установено, че промишлените отпадъчни води от мината се изливат в река Батовска, без никакво пречистване, което е било задължение на "Евроманган" АД по силата на договора за концесия. Проверката продължава.

МВР нарочно не хващало мигрантите на границата

Предишна новина

Адвокат, обвинен в закана за убийство на журналист, се изправя пред съда

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.