Бутат незаконната баня с WC на Цар Киро


Кирил Рашков трябва да събори незаконно построените баня, тоалетна и кухненски бокс в двора на къщата си на ул. "Славянска" в Пловдив. Това реши административният съд в Пловдив преди дни. За казуса "Монитор"/"Телеграф" писа пръв, когато миналата година специалистите по незаконно строителство в район "Източен" се натъкнаха на преустроения без всякакви планове и разрешения гараж в по-голяма постройка. Тогава кметът на района Николай Чунчуков издаде заповед за събарянето на градежа, която Кирил Рашков обжалва в административния съд в Пловдив.

По време на делото той поискал строителна експертиза, като вещото лице да огледа на място строежа и да отговори кога е извършено строителството – преди или след 1987г. и ако е извършено преди тази година дали е в режим на търпимост. Съдът е допуснал извършването на експертизата, но Кирил Рашков трябвало да внесе депозит за вещото лице. Съдът на два пъти му е указвал да внесе парите, а призовките били получавани или от съпругата му Костадинка, или от дъщеря му Събка, но депозит така и не бил платен. Затова на последното съдебно заседание административният съд заличил допуснатата строителна експертиза и приел, че лицето не желае да ангажира доказателства. Затова магистратите обявили делото за решаване.

Пристройката в двора на Кирил Рашков в Пловдив е с приблизителни размери 1,5м на 7 метра, разположена по дължината от незаконно преустроения гараж до жилищната сграда, за да се обособят баня, тоалетна и кухненски бокс. На 15 октомври 2014г. служители на район "Източен" проверили адреса и установили строителство, извършено без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж. Те написали констативен акт, който на 22 октомври м.г. връчили на сина на Кирил Рашков – Ангел. Кметът на район "Източен" издал заповедта за събарянето, след като било безспорно установено, че строежът е незаконен.

Кирил Рашков трябва да плати и 600 лева на район "Източен" за извършените юридически разноски. Той може да обжалва решението на административния съд в Пловдив пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Британски джихадисти може да са планирали удар в Истанбул заедно с този в Париж

Предишна новина

Колко полицаи са нужни на България?

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.