"Булгартабак" даде ултиматум на КТБ и заплаши със съд


Холдингът иска опровержение на разпространяваната "невярна информация"

"Булгартабак" отправи ултиматум към Корпоративна търговка банка и заплаши финансовата институция със съд. Действията на компанията бяха предизвикани след изявления от страна на членове на Управителния съвет на КТБ в понеделник. Според които холдингът и свързани с него дружества обслужват взетите кредити, но не теглят нови. Малко по-късно от "Булгартабак" обявиха, че към днешна дата кредитите им в КТБ са погасени.

Във вторник компанията отново декларира приключили отношения с КТБ и поиска официално опровергаване на разпространяваната "невярна информация" в срок от три дни.

"Разпространяването на невярна информация от представители на ръководството на банкова институция по адрес на свой клиент е абсолютно непрофесионално и противоречи на корпоративната и бизнес етика.

Само изплатените лихви и такси на банката през последните 3 години са в размер на над 4,5 млн лева, независимо от факта, че техният размер надвишаваше неколкократно пазарните нива в страната.

Недопустимо е представители на сериозна финансова институция да въвеждат съзнателно в заблуждение всички граждани чрез средствата за масова информация, използвайки неверни данни и боравейки с недостоверна информация.

Мениджмънтът на Булгартабак призовава представителите на Корпоративна Търговска Банка в тридневен срок да предоставят факти или да опровергаят неверните твърдения, направени вчера за Булгартабак. Компанията си запазва правото да потърси своите права по съдебен път".

От холдинга пишат още, че той пряко и косвено осигурява прехраната на над 20 000 души и през 2013 година е внесъл в държавния бюджет над 700 млн. лева. "Булгартабак е инвестирал над 100 млн. лв. в изкупната кампания на български тютюни през последните 3 години и след приватизирането на Булгартабак през 2011 г. дружеството увеличи пазарната си капитализация с над 400 процента, изплати рекорден дивидент през 2013 г. в размер на над 69 млн. лв, удвои експортните си обеми и отвори търговски преставителства в Русия, Испания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Румъния, ОАЕ, Виетнам, Филипините и други.Днес акциите на "Булгартабак холдинг" поскъпнаха на Фондовата борса с 2,57 на сто до 80,00 лева едната".

Михаил Миков: При тези резултати от европейските избори е добре да се търси прелегитимиране на изпълнителната власт

Предишна новина

Хуан Карлос подписва днес закона за абдикацията си

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.