БСП ще се срещне и с Цацаров за антикорупционния си проект


БСП ще проведе днес среща и с главния прокурор Сотир Цацаров като част от серията разговори с представители на съдебната система, които левицата организира заради готвения от тях антикорупционен закон. Той трябва окончателно да бъде обсъден на пленума на партията в събота и след това внесен в Народното събрание.

Вчера депутатите от БСП се срещнаха с представители на Върховния административен съд (ВАС), след което лидерът на партията Корнелия Нинова и шефа на съда Георги Колев говориха пред медии. Колев обясни, че има няколко забележки към проекта и се надява левицата да се съобрази с тях. Нинова пък благодари на представилите на съда за задълбочения анализ на проекта им. Повече четете тук.

Миналата седмица след среща на БСП с най-голямата магистратска организация - Съюзът на съдиите предупреди депутатите, че без независимост на Висшия съдебен съвет от политическо вмешателство борбата с корупцията няма да е успешна. От организацията имаха три основни критики към проекта. За тях четете тук.

Утре предстои среща на левицата с президента Румен Радев.

В проекта на БСП се предлага с борбата по високите етажи на властта да се заеме ресорната дирекция в ДАНС, която да бъде извадена от агенцията, да има разследващи функции, директорът да се назначава от президента, а членовете да се избират от парламента с 2/3 мнозинство.

Иначе и Министерството на правосъдието изготви свой проект за антикорупционен закон, който ще бъде публично обсъден в петък.

ВАС отмени заповедта за спиране на финансирането на шахмата

Предишна новина

Пастирът Костадин не се признава за подпалвач

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.