Бразилската прокуратура повдигна обвинения на Неймар за укрити данъци и фалшификации


Бразилската прокуратура повдигна обвинения на нападателя на Барселона и Бразилия Неймар за укриване на данъчни задължения и фалшификация на документи в продължение на седем години. Според прокуратурата, нарушенията са били извършени в периода от 2006 до 2013 г., когато Неймар подписа контракт с Барселона.

Освен на футболиста обвинения са повдигнати на неговия баща Неймар да Силва Сантос, бившия президент на Барселона Сандро Росел и настоящия ръководител на каталунския клуб Хосеп Мария Бартомеу.

В момента мадридският съд разглежда дело за измами при трансфера на Неймар от Сантос в Барселона. По официални данни трансферът на нападателя през 2013 г. е струвал на Барселона 57,1 млн. евро, от които 17,1 са били преведени на Сантос, а другите 40 млн. - на компанията на родителите на Неймар. Испанските прокурори повдигнаха обвинения на Барселона, Бартомеу и Росел за измами за повече от 13 млн. евро. По-късно Бартомеу заяви, че с оглед на платените данъци трансферът на Неймар е достигнал 86,2 млн. евро. Днес суперзвездата на Барселона се яви в мадридския съд, за да даде показания по делото за финансови измами. След изслушването, което продължи около час и половина, Неймар си замина за Барселона. /БГНЕС

Адът на Ширин

Предишна новина

Наказания за варненски адвокати

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.