Борисов: Мутрите си вкараха адвокатите в парламента и сега искат отчет от главния прокурор

Борисов: Мутрите си вкараха адвокатите в парламента и сега искат отчет от главния прокурор
Бойко Борисов, снимка:БГНЕС

ГЕРБ връща мандата за съставяне на правителство. Това обяви министър-председателят в оставка Бойко Борисов във видео във Фейсбук, на което присъстват Даниел Митов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Йорданка Фандъкова и Цвета Караянчева. "Не се подвеждайте вие по тях, работете си в парламента, защото хората гледат", обърна се Борисов към тях.

Решението идва, след като ГЕРБ-СДС не срещна подкрепа от "Има такъв народ" и "Демократична България". „Има такъв народ” отказа поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на кабинет.

„Ако имаше преговори щях да ви докладвам как са минали“, обърна се Даниел Митов към Борисов. „Партиите, към които се обърнахме, решиха безотговорно и надменно да откажат преговорите с нас”, заяви Митов и определи постъпката им като политическа грешка и проява на политическа незрялост.

"Най-лесно е да откажеш среща, защото на нея трябва да дадеш аргумент", коментира Борисов. Той прогнозира нови избори. По думите му и "Има такъв народ" няма да състави правителство.

"Видях, че първите решения на новите депутати бяха да си вдигнат заплатата на 10 хил. лв. Видях и друга порочна практика - гласуването с чужди карти. Чухме как трябва да се режат крайници на политически опоненти и как не трябва да им се дава думата", заяви Борисов.

"Мутрите си вкараха адвокатите в парламента. До обяд те ще работят в съдебната зала и техните кантори, а следобед привикват главния прокурор и главния съдия да им се отчетат по тези дела. Те там ще ги мачкат. Каква независимост на съдиите ще има, когато адвокатите на престъпниците ги викат, за да им задават въпроси. Всеки ще гледа да е добре с адвокатите, за да може изслушването в парламента да му мине по гладко. Това е било и ще бъде практика. Вижте за какво гласуват!", каза още Борисов.

"Да не говорим за лъжите за мажоритарен вот. Имат брутално мнозинство - 165 депутати. "Има такъв народ" с цялата си безотговорност и омраза, а защо ни мразят, защото сме им оставили най-стабилната държава за всички времена, те няма да се справят с това, което предлагат, говорят за електронно гласуване по пощите. Подкрепете всичко, което предлагат, но ясно обяснете какво ще се случва, защото това са хора без опит, водени от омраза само, видя се че нямат никакъв, дори и юридически капацитет, провалят всичко, до което се докоснат, само за няколко дни. Тези трябва да ги държим да стоят максимум в живите предавания, за да ги вижда народът за какво става въпрос", каза още той.

Още по темата

И адвокат Ивайло Данов се кандидатира за председател на ВАдвС

Предишна новина

Разбиха наркооранжерия в Кнежа

Следваща новина

Коментари

10 Коментара

 1. 10
  Адвокат | нерегистриран
  6
  0

  ОПРОСТАЧВАНЕТО НА ПОЛИТИКАТА

  В България тече една тенденция, която за съжаление е и световна. В политиката да влизат хора, които са меко казано, неподходящи и несериозни. И страдащи от недостатъци, които ги правят удобни за манипулиране и едновременно с това забавляващи масите .
  Кукловодите явно поставят шутове начело на държавите. Бай Дърт Педро Фил, Зеленски, Урсула фон дер Ла/й/нен, танте Меркел, Курц и прочие. В тази обща картинка Главната Мутра на Републиката се вписа без всякакъв проблем. Но по стара наша традиция, в напъните си да се покаже, надмина всякаква простотия.
  Опростачването на политиката започна от това, че вече няма идеи. Има лидери, които консолидират около себе си партии и хора. И вместо сериозни държавнически решения, се занимават със зрелища за тълпата. И се водят по нейните ценностни системи. В същото време от три десетилетия благодарение на соросоидите и либерастите, в България текат процеси на деградация на образование, ценностна система, семейство, традиции и национална идентичност. Растат поколения, за които основна ценност е последният модел айфон .
  Стилът на изразяване на политиците е паднал до нива, допустими в селски кръчми и сред хамалите на гарата, но не и в политиката. Откритите обиди към народа, към държавата, към историята, към пресата, се толерират и дори насърчават от тези, за които ценностите са извратени и изкривени. Липсата на възпитание се приема с ентусиазъм от матриЯла, който най-мрази някой да е по-учен и образован от него. „Ти на къв се прайш?“, е любим въпрос на българския матриЯл. След което се гласува за някого, с когото могат заедно да си псуват, и който според тях е „народен човек“, а всъщност измекяр, който се възползва от простотията, за да се изкатери по гърбовете им.
  Наблюдавайки политиците от последното десетилетие, забелязвам тенденция опростачването да навлиза в нови измерения. Не само главатарят на шайката се изразява като хамалин и се държи като разпасан комбайнер, но и тези около него се държат просташки и липсата на възпитание си личи отдалеч. Например озверелите от загубата на властта герберасти стигнаха такава тиня на поведение и стил на говорене, че вероятно ще бъдат сочени като най-трагичното, некомпетентно и опростачено правителство на България.
  ГМР тези дни живее във фейсбук и плюе отрова срещу всички. Предявява и претенции кой какво трябвало да направи. И естествено, се хвали, че той бил най-добрият от най-добрите. А опростачената журналиституция прекъсва предавания, за да включи на живо шутът с умотворенията му. След тов Деса Общата съска и хапе по медиите и също има някакви претенции към другите. Което е и изумително. Всеки нормален и свестен човек осъзнава, че това е най-крадливото и некадърно управление на държавата от последните 100, че и повече години. Вместо да се скрият, те продължават с простотиите си. Наистина изумително!
  Липсата на класа и стил и в световната политика /с малки изключения/, само насърчават подобни явления и в България. Тук се раздават седесарски шутове, от трибуната на Народното събрание се чува каруцарско слово, а по медиите ставаме свидетели на триумфа на простотията!
  И все се надявам българите да осъзнаят, че народният човек е човек, който работи и милее за народа, а не опростачен каруцар, чиято цел е по гърба на народа да се изкатери до властта, за да може да ограби същият този народ!

 2. 9
  До работещите в "Правен свят" | нерегистриран
  8
  -3
  До коментар #8 от "? | нерегистриран":
  "Правен" свят, а нещо за декларациите на софийската и пловдивската адвокатски колегии няма ли да напишете? Или за вас Борисов е по-голям юридически авторитет? Превърнахте се в ПИК и БЛИЦ, взети заедно

  Не знам дали разбират работещите в този сайт, че това, което правят е позор. Позор от професионална и морална гледна точка. Те го свалиха на нивото на Северна Корея.
  Така ли мислят да я карат? Какво ще стане – ще му увеличат броя на депутатите ли? Някак ще го задържат на власт? Позорното 112 място по свобода на словото на страна от ЕС се дължи на всички тези безгръбначни уж професионалисти в такива медии. Как пък един не се възмути и да напусне, да каже, че не може да слугува повече.
  Засрамете се, огледайте се в огледалото. Вече не сте жалки, а направо смешни – до края на света ли мислите, че ще управлява Борисов, докато вземете пенсия ли ще го обслужвате? Не усещате ли, че имената ви са опозорени? Или това за вас не е от значение?

 3. 8
  ? | нерегистриран
  10
  -4

  "Правен" свят, а нещо за декларациите на софийската и пловдивската адвокатски колегии няма ли да напишете? Или за вас Борисов е по-голям юридически авторитет? Превърнахте се в ПИК и БЛИЦ, взети заедно

 4. 7
  Ицо Хазарта | нерегистриран
  8
  -2
  До коментар #6 от " | нерегистриран":
  От такива словоизлияния стил Тошко Йорданов няма смисъл,ама никакъв смисъл вече. Борисов отдавна е обръгнал на такива епитети и сравнения и дори ги използва в свой интерес и полза.

  Ето как умният легитимира простака
  Отвратителният случай с несправедливото уволнение на доц. Осиковски от УНСС е хубав пример за това докъде може да стигне някой в желанието си да се покаже добър слуга на властта. (Доц.Мартин Осиковски бе уволнен, защото протестира срещу предизборна проява на Бойко Борисов в УНСС.) Ние често критикуваме един или друг управляващ за недостатъците му, но рядко се вглеждаме в държанието на интелигентните и успели хора, които го подкрепят.
  Да те изберат за президент на европейска държава и ти да си мълчиш, докато началникът те пощипва по ухото.
  Да си професор по медицина и да си мълчиш, докато този до тебе бълва порой от глупости, обидни както за всеки лекар, така и за който и да е нормален българин.
  Да си интелигентен човек и в личните си разговори да се подиграваш на някого за простотията му, а пред медиите да хвалиш неговата мъдрост.
  Това мълчание и държание легитимира простака, то го прави възможен – както във властта, така и навсякъде другаде. Простакът няма вина за своята простотия – не всеки е имал шанса да получи добро възпитание или хубаво образование. Какво да кажем обаче за умния, дето отлично вижда с кого си има работа и не само, че си мълчи, ами понякога даже гледа и да го похвали? Не е ли той истинският виновник?
  Несправедливото уволнение на доц. Осиковски от УНСС не е просто нечия срамна постъпка, то е позор за целия университет. То е гордостта на подмазвача, който бърза да оближе там, където дори не са го и помолили.

 5. 6
  | нерегистриран
  4
  -15
  До коментар #4 от "адв.Елена Гунчева | нерегистриран":
  Местният селски пъдар, решен в текезесарска дънкова ризка с навити ръкави и задължителното червено конче на ръката /сакън, да не го урочаса зло око/, отново ръси премъдрости на електората.
  Видно е, че Онуй, заедно със загубата на властта, губи и всякакво чувство за реалност и си изтървава нервите. Не, че някога съм очаквала интелектуални високи от милиционера от школата в Симеоново, но за него дъно явно няма.
  Според истеричните му оплаквания, в парламента имало само адвокати на мутрите /на мен поне не ми е известно някой от колегите в парламента да му е бил адвокат, ама знае ли човек…/. Освен това, според Онуй, до обяд защитавали престъпници, а следобед ходили в Народното събрание да правят закони да привикват Каскетчо и върховния съдия /явно нова, непозната за мен фигура в съдебната система на България/. Всъщност, като се сетя, той привикваше постоянно Каскетчо и съдии от ВКС и ВАС да иска какво ли не, да си спомним как се обръщаше към БВ – „Братиньо“. Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“. Въобразява си, че всички са тъпи, прости и нагли като него.
  Освен обидите към депутатите, Онуй прегазва всякакви норми на възпитание и поведение на политик. Абстиненцията му за власт навлиза в нови, непознати за психиатрията висоти и мисля, че скоро ще се наложи спешна намеса на здравните власти.
  „Тия ще ги държим максимум“- ако някой е разбрал нещо, да ме осветли по темата. Самият израз е без всякакъв смисъл, явно Онуй си въобразява, че всяка думичка с над една сричка го прави особено интелигентен и ерудиран. Как ще ги държи, не е много ясно. Как се държи някой максимум, също не е. Но е видно, че Онуй място не може да си намери от бяс, че е изтървало властта и се опитва да плаши и да обижда.
  Усещането е за срам и омерзение, че сме допуснали това семпло и обрано ментално същество да ни управлява и да се държи като хамалин с България и народа ни. Интелектуалното и възпитателното ниво толкова падна с вземането на властта от него, че явно ни трябва ново Възраждане, за да се отърсим от простотията, полепнала като кал по държавата!

  От такива словоизлияния стил Тошко Йорданов няма смисъл,ама никакъв смисъл вече. Борисов отдавна е обръгнал на такива епитети и сравнения и дори ги използва в свой интерес и полза.

 6. 4
  адв.Елена Гунчева | нерегистриран
  13
  -10

  Местният селски пъдар, решен в текезесарска дънкова ризка с навити ръкави и задължителното червено конче на ръката /сакън, да не го урочаса зло око/, отново ръси премъдрости на електората.
  Видно е, че Онуй, заедно със загубата на властта, губи и всякакво чувство за реалност и си изтървава нервите. Не, че някога съм очаквала интелектуални високи от милиционера от школата в Симеоново, но за него дъно явно няма.
  Според истеричните му оплаквания, в парламента имало само адвокати на мутрите /на мен поне не ми е известно някой от колегите в парламента да му е бил адвокат, ама знае ли човек…/. Освен това, според Онуй, до обяд защитавали престъпници, а следобед ходили в Народното събрание да правят закони да привикват Каскетчо и върховния съдия /явно нова, непозната за мен фигура в съдебната система на България/. Всъщност, като се сетя, той привикваше постоянно Каскетчо и съдии от ВКС и ВАС да иска какво ли не, да си спомним как се обръщаше към БВ – „Братиньо“. Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“. Въобразява си, че всички са тъпи, прости и нагли като него.
  Освен обидите към депутатите, Онуй прегазва всякакви норми на възпитание и поведение на политик. Абстиненцията му за власт навлиза в нови, непознати за психиатрията висоти и мисля, че скоро ще се наложи спешна намеса на здравните власти.
  „Тия ще ги държим максимум“- ако някой е разбрал нещо, да ме осветли по темата. Самият израз е без всякакъв смисъл, явно Онуй си въобразява, че всяка думичка с над една сричка го прави особено интелигентен и ерудиран. Как ще ги държи, не е много ясно. Как се държи някой максимум, също не е. Но е видно, че Онуй място не може да си намери от бяс, че е изтървало властта и се опитва да плаши и да обижда.
  Усещането е за срам и омерзение, че сме допуснали това семпло и обрано ментално същество да ни управлява и да се държи като хамалин с България и народа ни. Интелектуалното и възпитателното ниво толкова падна с вземането на властта от него, че явно ни трябва ново Възраждане, за да се отърсим от простотията, полепнала като кал по държавата!

 7. 2
  Нахалник | нерегистриран
  15
  -8

  Те мутрите не са излизали от Парламента през последните 10 години!

 8. 1
  G.G. | нерегистриран
  9
  -13

  Е, голяма работа са свършили за 5 дни да си вдигнат заплатите на 10 000 лв. Къде са ви сега обещанията за повишаване на пенсиите или за минималните работни заплати? Останаха си в жалкото предваване на въпросния господин.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.