Боклукчия осъди Чистота за смазана ръка


Сметосъбирач осъди "Чистота" за над 8000 лв. като обезщетение за премазаната му дясна ръка. Трудовата злополука е станала на 20 февруари 2015 г., а човекът не може да упражнява тежък физически труд и до днес. Тъй като няма образование за по-квалифицирана работа, изтъква пред съда, че инцидентът на практика го е лишил от възможността да изхранва семейството си.
Към 5 сутринта на цитираната дата мъжът изваждал кашон от контейнер тип "Бобър", за да не заема излишно място в сметовоза. В този момент, без да го забележи, негов колега включил пресата на машината, при което горната част на "вилицата" притиснала сметосъбирача.

Дясната му раменна кост била счупена тежко, мъжът бил опериран и прекарал 45 дни в гипс, а после бил в болнични чак до декември 2015-а. След това завел дело срещу "Чистота", за да получи компенсация както за имуществените, така и за неимуществените вреди, сред които са чести кошмари и ужас от звън на метални предмети.
В отговор от общинското предприятие изтъкват, че чистачът също е виновен, тай като е проявил "груба небрежност" при изпълнението на своята работа. Пловдивският районен съд обаче не приема този аргумент, защото в хода на делото става ясно, че работниците на "Чистота" били инструктирани устно, преди да започнат работа, а подписвали съответния документ чак след като им свърши смяната.
В крайна сметка съдът приема, че предприятието трябва да плати на работника 7971.12 лв. за неимуществените вреди и разликата между възнаграждението, което би получил, ако ходеше на работа, и изплатените болнични. Тя е изчислена на 378.37 лв.
И двете страни могат да обжалват пред Окръжния съд. /Марица.бг

Филипинският президент беше обвинен в масово убийство

Предишна новина

Валери Симеонов: Разговорите на главния прокурор не са предмет на бъдещото управление

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.