Бизнесмен отърва присъда, тръбял, че купува магистрати


Момчилградски бизнесмен се отърва от присъда за обида и саморазправа с полицаи.

Младият мъж бе оправдан от Окръжния съд в Кърджали, но получи глоба от 2000 лева, след като решението на магистратите бе атакувано от Районната прокуратура в Момчилград. 30-годишният мъж е управител на фирма. Той бе изправен пред Темида заради екшън от 10 март миналата година. Тогава младият мъж запивал в дискотека в Кирково.

Рано сутринта охраната на заведението го изритала навън. Пред дискотеката имало полицейски патрул и пияният поискал огънче от униформените. След това отново се опитал да влезе в дискотеката, но гардовете не го пуснали. Разгневен от отказа, бизнесменът се нахвърлил върху петимата полицаи и започнал да крещи и да ги псува на майка. Нарекъл униформените "боклуци с основно образование".

Единият от полицаите бил негов съученик и той започнал да крещи, че му е дал 15 000 лева, за да стане униформен. "Аз си плащам, на когото трябва и съдиите, и прокурорите в България не ме закачат", заявил подсъдимият. След това той се обърнал към бившия си съученик с думите: "Палячо, ще ми вземеш книжката, ама друг път, ще ти я навра в г…, разбра ли бе, глупак!".

Накрая белезниците щракнали около китките на почерпения скандалджия и полицаите го отвели в участъка. Магистратите постановиха, че мъжът има вина за непристойно поведение, но не е упражнил насилие върху полицаите. Заради чистото му съдебно минало той се отърва само със санкцията от 2 бона.

Когато български съд наруши европейско право

Предишна новина

Съдебната власт предпочита да работи с 6 банки

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.