Бивш земеделски шеф пуснал баща си да строи на плажа


Специализираното антикорупционно звено в Софийската градска прокуратура е повдигнало обвинение в престъпление по служба на бившия шеф на областното звено на фонд "Земеделие" в Добрич Стилиян Митев, съобщиха от прокуратурата. Той ще отговаря за бездействие по служба, обясниха разследващите.

Според прокуратурата Митев, който е бил шеф на добричкия клон в периода 2009-2013 г., е допуснал концесионерът на плаж Кранево-север да построи незаконно на съседен държавен имот двуетажен хотел и бунгала. Те били вдигнати от фирмата на бащата на Митев, която имала договор с концесионера.

"Приходите от незаконната курортна дейност, осъществявана в държавния земеделски имот, са отивали изцяло в полза на концесионера и на търговското дружество, собственост на бащата на обвиняемия", пише в съобщението на прокуратурата. Според разследващите Митев е имал задължението да изземе неправомерно ползвания имот, но не го е направил.

Обвиняемият е с мярка подписка. Събирането на доказателства по делото е приключило, твърдят от прокуратурата. Разпитани са 59 свидетели. Предстои материалите да бъдат предявени на Митев и адвоката му.

Двама са задържани за убийство на таксиметров шофьор до варненско село

Предишна новина

Освободиха Навални

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.