Бивш кмет на Девня е обвинен в длъжностно присвояване в особено големи размери


Бившият кмет на Девня Атанас Кузев е обвинен в присвояване на стойност близо 80 хил. лева. Това съобщи пресцентърът на Варненската Апелативна прокуратура.

На Кузев е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 хил. лв. Според прокуратурата длъжностното присвояване е извършено в периода от 28 август 2009 г. до 31 май 2015 г. През това време Кузев е присвоил над 18 хил. литра дизелово гориво на стойност 43,5 хил. лв., 15 хил. литра бензин за близо 35 хил. лв. , както и други вещи, които не били свързани с експлоатацията на служебния му джип марка "Волво".

Общата стойност от престъпната дейност на Кузев, се казва в съобщението на прокуратурата, възлиза на над 78 хил. лв. Тази сума влиза в класификацията "големи размери" е показала назначената по разследването съдебно-счетоводна експертиза.

По договор с "Лукойл България" ЕООД на община Девня е била предоставена карта за зареждане с гориво, с която бившият кмет зареждал управлявания лично от него служебен дизелов автомобил. Зарежданото гориво обаче значително надвишава възможния разход според техническите параметри на автомобила, е установила експертизата.

Въпреки, че служебният автомобил е бил дизелов със същата карта са зареждани и значителни количества бензин. Плащани са и скъпи алкохолни напитки и цигари в различни бензиностанции в страната. Освен това не са били съставяни пътни листи или документи, които да доказват необходимостта от извършване на тези разходи.Привлечен в качеството на обвиняем, Атанас Кузев не дава обяснения по повдигнатото обвинение, информират от прокуратурата.

Обявиха за решаване дело срещу лекарка, обвинена, че приничила смърт на бебе

Предишна новина

Още 3 жалби срещу регистрацията на "Да, България" за вота

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.