Биячът на полицаите в Слънчев бряг моли за гаранция от 500 лв., но бързо внесе 4 хил., вече е свободен


Окръжният съд в Бургас днес отказа на Георги Иванчев да намали определената му от несебърските магистрати парична гаранция от 4 000 лв.
Иванчев е единственият обвиняем за побой над двама командировани полицаи на 28 август т.г. на метри от известния бар "Оксижен" в Слънчев бряг. Единият от униформените получи комоцио и прекара няколко дни в неврохирургия.

На 04.09.2014 г. Районен съд - Несебър наложи на Иванчев постоянен арест, седмица по-късно окръжните магистрати го измениха в парична гаранция, но срещу рекордно висока сума - 30 хил. лв.
Както пръв писа "24 часа", тя се оказа непосилна за дупничанина и той остана в ареста. Адвокатите му отново се опитаха да променят мярката за неотлонение и съдът в Несебър този път скрони на по-малка сума - само 4 хил. лв.
Обвиняемият обжалва днес пред Окръжен съд - Бургас и този размер като помоли за гаранция от 500 лв.

Защитникът му пледира пред магистратите, че размерът на наложената на Иванчев парична гаранция не е съобразен с финансовото и материалното му състояние. Той и родителите му имали ниски доходи и живеели под наем в общинско жилище в Дупница.
Иванчев обясни пред съда, че работи като хигиенист към фирма в Дупница, която го командирова през лятото в Слънчев бряг, а през зимния сезон в Банско е с месечно възнаграждение от 170 лв.
Съдът обаче е потвърдил определението на несебърския съд.
Все пак до приключване на работния ден 4-те бона са били внесени и Иванчев е напуснал следствения арест.

 

Съд пуска арестуван за подкуп зам.-кмет

Предишна новина

Германия вади инцеста от наказателния кодекс?

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    питане | нерегистриран
    0
    0

    Що оБаче в статията не е преразказана предисторията на случая, вече описан в медиите?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.