Без ескалация на напрежението премина 48-ият ден на антиправителствените протестиБлокадите на трите възлови кръстовища в центъра остават. 
В 48-ата вечер на протестите, демонстрантите изсипаха килограми риба пред сградата на Министерския съвет.  Недовоството мина без напрежение. Редовното шествие във вторник вечерта тръгна по жълите павета и завърши при палатковия лагер на Орлов мост. Спокойно е преминала нощта и на трите палаткови лагера на Орлов мост, при Софийския университет и на площад "Независимост". Палатковият лакер при Ректората, който преди дни беше разрушен от несъгласни с блокадите контрапротестиращи, в момента се охранява от полицията. 

Очаква се днес,сряда, да има нова блокада изненада.

82-годишен мъж стреля срещу полицай и се опита да го залее с бензин

Предишна новина

Йорданка Чанкова: Правосъдната система не се реформира с насилие

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Джесика Вълчева | нерегистриран
  1
  0

  Авторитетното френското издание ”Le Monde” публикува статия за случващото се у нас. Това е поредната международна медия, която пише за антиправителствените протести в страната, които днес навлязоха в своя 49-ти ден. До този момент за протестите в България срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев са писали издания от ранга на ”Ню Йорк Таймс”, ”Шпигел”, ”Дер Щандард” и много други.
  Ето и статията:
  "27-ми август е петдесетият ден, в който граждани на България ще окупират символични точки в столицата и други градове в страната. Шареното протестно движение, което настоява за оставката на консервативното правителство на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, продължава. То се случва въпреки опитите на правителството да си върне контрола над ситуацията. Борисов и Гешев са сочени за отговорни за процъфтяването на корупцията в най-бедната държава в ЕС.
  Тези демонстрации събират хора от всички политически окраски, които искат едно и също нещо - оставката на тези две фигури, които са пряко отговорни за високите нива на корупцията в България, особено свързана с европейските фондове”, категоричен е Емил Георгиев - адвокат от инициативата “Правосъдие за всеки”.
  Гражданското движение настоява за реформи в правосъдната система още от 2015 г. Смята се, че системата е неефективна, тъй като нито един действащ политик не е бил осъден. За справка - ситуацията е значително по-различна в съседна Румъния, която беляза значителен прогрес по въпроса от приемането си в ЕС.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.