Берлускони ще плаща на последната си бивша жена по 2 млн. месечно


Върховният касационен съд на Италия постанови, че бившият премиерът Силвио Берлускони трябва да изплаща месечна издръжка от 2 млн. евро на бившата си съпруга Вероника Ларио. Присъдата на висшата съдебна инстанция беше обнародвана във вторник, макар че последното заседание по делото беше през ноември м.г. и тогава прокуратурата предложи намаляване на размера на издръжката, предаде БГНЕС.

През 2013 първоинстанционен съд присъди на Ларио издръжка в размер на 3 млн. евро месечно.

Съдиите се мотивираха, че Ларио е родила на съпруга си три деца, за които трябва да се грижи, а освен това следва да може да запази жизнения си стандарт, който е имала по време на 20-годишното си семейно съжителство.

След произнасянето на съда Берлускони нарече съдийките "феминистки и комунистки".

Адвокатът на Берлускони обжалва съдебното решение и през 2014 апелативният съд на Милано намали размера на издръжката на 2 млн. евро месечно.

Берлускони обаче реши отново да обжалва и делото стигна във върховния съд. Върховните съдии изтъкват в мотивите си, че Берлускони е един от най-богатите хора в света и разликата между неговите доходи и тези на бившата му жена е значителна. В тази връзка съдът оставя без промяна размера на издръжката за Ларио.

Берлускони се е женил два пъти и двата пъти е сключвал граждански брак. През март 1965 се жени за Карла Елвира Дал'Ольо. Бракът продължава 10 години и се раждат 2 деца – известните предприемачи Марина и Пиер Силвио.

През 1980 Берлускони се запознава с актрисата Мириам Рафаела Бартолини, известна като Вероника Ларио. Двамата имат 3 деца – Барбара, Елеонора и Луиджи. Десет години по-късно двамата сключват и официален брак.

През 2009 Ларио обяви публично решението си да се разведе. През февруари 2014 процедурата по развода беше финализирана в съда в град Монца, но съпрузите продължиха да се съдят за размера на издръжката.

В момента 80-годишният Берлускони подвържа връзка с 31-годишната Франческа Паскале, която още преди 4 години заяви, че иска да се омъжи за него.

Съдят футболист, пробвал да уреди юношески мач

Предишна новина

Брюксел ни натиска да приемем мигранти от Италия

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.