Бандит със 17 присъди опитва да ограби 15 000 лв. от жена в кола на светофар


Рецидивист със 17 присъди задигнал 15 000 лева от жена в кола на светофар секунди преди да бъде заловен от полицията в София.

38-годишният Галин Митов и съучастникът му Красимир Димитров - на 43 г., били следени от полицията, която имала предварителна информация за планиран от тях грабеж. На 26 юни двамата проследили служителка на фирма за куриерски услуги, която събрала оборота от 6 офиса на компанията и тръгнала да ги внася в клон на банка с удължено работно време в столичен мол.

Жената спряла на светофара на "Сточна гара", когато Митов се приближил към нея. С един удар разбил предното стъкло на управляваната от нея служебна кола и издърпал чантата ѝ. В нея имало 15 000 лв. оборот и документи.

Митов хукнал да бяга към колата, в която го чакал Димитров. В това време обаче двамата били изненадани и задържани от полицаите, които ги следели, разказа във вторник директорът на СДВР Младен Маринов. Акцията била подготвена от служителите му и техни колеги от националната полиция.

Галин Митов е с богато кримидосие. "Има присъди по почти целия Наказателен кодекс", коментира шефът на столичната полиция. 38-годишният мездричанин е осъждан три пъти като ученик - за заплахи и секс с 14-годишна, грабеж на 500 лв. и нанасяне на средна телесна повреда и още един грабеж. Мъжът е осъждан и за каране без книжка, измами, кражби и грабежи.

За разлика от него Красимир Димитров не е осъждан. Има наложено само едно административно наказание.

Софийският градски съд е оставил и двамата в ареста.

Бонусът за платена навреме шофьорска глоба може да стане 50%

Предишна новина

Нищят Ходорковски за поръчково убийство

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.