Банда краде с чужди коли и ги потапя в езеро


Двама цигани са използвали намерените в софийско езеро задигнати коли, за да крадат с тях.

Мъжете са задържани в Елин Пелин и имат множество присъди, събщи зам.-шефът на ОД на МВР - София, Георги Тотков. Той обясни, че Янко Марков, на 20 г. , и Мариян Тинков, на 40 г., са хванати в крадена кола с 2 непълнолетни момчета на 27 ноември. При разпитите признали, че задигнали още 3 автомобила, които използвали за кражби.

Най-пресният удар е от 24 ноември в Елин Пелин. Тогава двамата задигнали 2 стари коли в града, разбили прозорците им и ги припалили с кабелите. Апашите не искали да ги хванат по номерата на лични коли, затова използвали задигнатите автомобили за прикритие.

След това отишли до две набелязани сгради и влезли в офисите. В едната разбили касата с чук, но там имало само документи.

В офиса на друга компания бандитите не могли да отворят сейфа и го задигнали. След като го разбили извън сградата, взели от него всичките пари - около 200 лв., и го захвърлили в полето.

Засега не е ясно къде другаде двамата са крали. Те признали за общо 5 крадени коли - две за обира в Елин Пелин, две, извадени от езерото в софийския кв. "Димитър Миленков" и една изоставена в Елин Пелин.

И двамата са с множество присъди. Марков е излязъл от затвора в "Кремиковци" в началото на годината. Там лежал 15 месеца за кражба. Имал и 3 присъди за хулиганство, както и няколко за кражби, обясни окръжният прокурор на София Наталия Николова. Тинков е регистриран за грабежи, има присъди за кражба и за закана за убийство.

Във вторник районният съд в Елин Пелин остави и двамата в ареста.

Продължава делото срещу бившия кмет на район Централен в Пловдив

Предишна новина

Атентатор от Брюксел подкупил турски гранични служители, за да не бъде екстрадиран в Белгия

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.