Баба си взе 1500-те лева от ало измамници


Осем години след като била подведена от телефонни измамници да им даде над 1500 лв., възрастна жена ще си получи парите чрез съда. Тя изчакала двамата партньори - мъж и жена, да бъдат осъдени в рамките на заведеното срещу тях наказателно производство и внесла граждански иск. Пловдивският районен съд се произнесе в нейна полза и така те дължат заграбените по класическата схема "ваш близък блъсна дете" спестявания.
Двамата измамници развивали мащабна дейност и през 2009 г. в Хасково и Димитровград успели да излъжат 11 души, от които взели общо 19 541,63 лева и 2030 евро. След като били заловени и изправени пред съда, останалите им клиенти внесли гражданските си искове още в хода на наказателното дело. 86-годишната към момента жена обаче изчакала присъдите им да влязат в сила и тогава заявила своите претенции. Наказанията и на двамата са условни.
На 7 юли 2009 г. по телефона се обадил мъж, който с ридаещ глас се представил за внука . Той обяснил, че е блъснал дете на пешеходна пътека и му трябват пари. Инструктирал "баба си" да ги даде на негова позната. Жената изтеглила до стотинка влога си от 1581,63 лв. и ги броила на измамничката. Както обикновено се случва, разбрала, че е излъгана, чак когато разговаряла с истинските си близки. /Марица.бг

Ваня Савова встъпи в длъжност като окръжен прокурор на Плевен

Предишна новина

Живко Суджука сринат психически

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.