Арестуваният за опит за блудство заплашвал 7-годишните деца да пазят тайна


Мъжът, арестуван за опит за блудство в столичното 17-о училище, заплашил жертвите си да пазят тайна. С децата предстои продължителна работа на психолози. Училището вече взе допълнителни мерки за сигурност. Микробусът на обвинения в блудство беше изтеглен от двора на училището. 

По време на атаката на Валентин Асенов 7-годишните му жертви са в тоалетната. Той влязъл и затворил вратата. "Казал е, че ако не пазят тайна, ще се случат лоши неща", заяви Красен Койчев, училищен психолог.

Вратата няма ключ, децата се отскубват от насилника и бягат. Асенов е заловен на следващия ден по време на доставка. Единият баща се нахвърля върху него, докато той отрича. "Казваше, че сигурно има някаква грешка, че са деца и си въобразяват",заяви зам.-директорът на училището Калина Караянева.

С родителите си обаче споделя само едното дете. Другото мълчи, защото е заплашено от насилника да пази тайна. "Много често хората, които прибягват до насилие спрямо деца, ги карат да пазят тайна. Казват им, че нещо лошо ще се случи, ако кажат на някого – на семейството им, на майките, на бащите им, затова много често децата пазят тайна, когато попаднат в такава ситуация. Ако и двете си бяха замълчали, тогава щяхме да имаме много по-сериозен проблем. Може би щеше да се случи отново, в някоя друго училище, защото този човек обикаля от училище в училище и зарежда навсякъде", обясни училищният психолог Красен Койчев.

Един от симптомите, че нещо терзае крехката детска психика, е рязката промяна в поведението. И най-вече – нарушения в съня, подчертават психолози.

Гърция вкарва в затвора за трафик екссобственици на коли

Предишна новина

Съученици разпознали Йоан Матев по скованото тичане в Борисовата градина

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.