Арест за разследващ полицай, обвинен в подкуп

Арест за разследващ полицай, обвинен в подкуп

Апелативният специализиран наказателен съд отмени определение на първата съдебна инстанция, с което мярката за неотклонение „задържане под стража“ на разследващия полицай Б. К. е изменена в домашен арест.

Б. К. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, образувано през май 2020 г., за участие в престъпно сдружение, създадено с користна цел (за вземане на подкупи) – престъпление по чл.321,ал.6 от НК.

На 29 май 2020 г. Б. К. е задържан с още един негов колега – разследващ полицай. По време на специализираната операция, проведена от Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР под ръководството на  Специализираната прокуратура, в кабинета на единия от обвиняемите са намерени белязани банкноти.

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди тезата на прокуратурата, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Б.К. е извършил престъплението, за което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е посочил, че има риск, ако мярката „задържане под стража“ бъде изменена в по-лека, обвиняемият да извърши друго престъпление, както и да опита да повлияе на свидетели да променят показанията си.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още по темата

Името на зам.-председателя на НС Веселин Марешки се свързва с криминалните среди, твърди Апелативен съд-Варна

Предишна новина

И колекторите видяха в 10-годишната абсолютна давност риск за финансовата стабилност на държавата

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.