Антон Златанов: Несериозно е да се твърди, че полицията цели ескалация


Когато полицаите не са уведомени за протест, ще има инциденти. В момента, в който разберем намерения и фактически действия, ние предприемаме действия.

Това каза пред бТВ заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов.

Старши комисар Златанов коментира ситуацията от понеделник, възникнала на булевард „Ситняково”, при която жена с бяла „Тойота” и две деца в колата, опита да пробие блокадата на кръстовището, а протестиращите счупиха стъклото ѝ.

Полицаите идват, възстановяват реда и установяват част от извършителите. Ако очаквате, че в Районното полицейско управление в момента има 10-20 или 30 полицаи, които бездействат. В 7 часа, когато е започнало мероприятието колеги има и опазват мероприятието. Общественият ред се опазва всеки ден, заяви старши комисар Златанов упрека, че полиция по време на инцидента не е имало.

Зам.-директорът на СДВР каза, че никой от участниците в инцидента не са тествани за алкохол и наркотици.

Старши комисар Златанов подчерта, че инцидентът от „Ситняково” не е единственият инцидент при тези протести и въобще не е единственият инцидент в столицата. Полицаите не са били изненадани, каза той.

Заместник-директорът на столичната полицията беше категоричен, че е несериозно да се обвинява полицията, че цели ескалация на протестите.

При нарушение на обществения ред, полицията действа по неговото възстановяване. При изненади-блокади на институции и на кръстовища да не се стига до инциденти – това е невъзможно, каза още той.

Според мен, палатковият лагер на Орлов мост е незаконен. Там има по-висши решения и се съблюдават други мотиви. За да се развали лагерът и да не се допуска полицията трябва да използва прекомерна сила, заяви още зам.-директорът на СДВР и каза, че няма да коментира по-висшестоящи от него, визирайки изказването на шефа на СДВР комисар Хаджиев, че блокадите ще бъдат премахнати

Протестиращи блокираха сградата на КПКОНПИ

Предишна новина

Лукашенко преназначи правителството на Беларус

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Румяна Ченалова | нерегистриран
  0
  0

  Очевидно е, че управляващите ще продължават да игнорират факта, че :

  протестите имат ВСЕНАРОДЕН характер,

  протестите нямат искания към управляващите,

  българският народ е оттеглил доверието си към управляващите и ЗАПОВЯДВА в качеството си на суверен НЕЗАБАВНО да изпълнят формалният акт по прекратяване на пълномощията чрез оставка.

  Управляващите не само ще продължат да игнорират гласовете на милиони българи, но и ще опитват чрез всякакви начини – йезуитски изявления, популистки обещания, уволнения , псевдо – процеси, нова Конституция, ВНС, изменение на закони , купуване на депутати и пр. да удължат времето на управлението си, т.е. да спасят кожите си и по възможност си осигурят безнаказаност чрез участие в следващото НС и правителство.

  Променят тактиката на отговорите и отбраната си ежедневно.Това изисква реакция и съответна стратегия, перспективно мислене и действия.
  С идеята за свикване на ВНС , която е много възможно да постигнат чрез законови и извън законови методи , целят да ни поставят в положение на „шах“ и “ мат“.

  Това няма да се случи, ако вместо кръстовища блокираме институции, ако имаме своите “ граждански патрули“, които да бдят за сигурността ни и пазят от провокации и физическо насилие.

  Това няма да се случи ако :
  На 2.09., когато започва работа НС им покажем твърдо и недвусмислено, че ВЕЧЕ НЕ СА НАШИ ПЪЛНОМОЩНИЦИ И НЯМАТ ПРАВОТО ДА РЕШАВАТ СЪДБАТА НИ.

  Тяхната работа в НС ПРИКЛЮЧИ и те нямат правото да бъдат депутати, да влизат и гласуват, да приемат закони и решения.
  Те трябва да се върнат там, откъдето са дошли ЧРЕЗ НАШИТЕ пълномощия.
  Сградата на НС е за представителите на народа, а те вече НЕ са наши избраници и пълномощници!

  Ще изправят срещу нас полицейски кордони – това са възможностите им.Както и досега ще противопоставят българи срещу българи, сила срещу мирни граждани.Те – в името на властта, ние – за справедливост.Нашите първи редици ще бъдат своеобразната ни “ гражданска защита“, противопоставяща се на възможното насилие, авангарда на армията “ народ“, нашите очи, ръце и глас.
  Ще бъдем там- непримирими и силни!

  Нашата кауза е майка България, справедливост, дом за децата ни.Цената е висока и сме длъжни да я платим!Всяка стъпка назад, всяко колебание и страх е връщане в мрака, болка и смърт.

  2.09.2020г.- денят на развръзката.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.