Антоанета Цонева осъди Божидар Димитров за клевета


Антоанета Цонева - едно от лицата на Протестна мрежа и учредител на партия "Да, България" - осъди историка проф. Божидар Димитров за клевета, съобщи тя.

Цонева завела делото, след като Димитров я обвини публично, че организира и участва в платени протести. Това се случва в интервю за сайта "Пик" от юли 2016 г. В него името й е споменато в следния контекст:

Протестърите са организирани от Иво Прокопиев, защото "Протестна мрежа" без кьорав лев няма да излязат на улицата. Асен Генов е човек без работа, трябва някой да му плати, за да излезе да протестира. Някой хора се прехранват така, щурави организации да дават пари на хора като Генов, като Цонева, като оня където се прави на богослов Калин Янакиев.

Цонева, която понастоящем е кандидат-депутат от "Да, България", е съдила историка за символичната сума от 1 лев, обясни за OFFNews нейният адвокат Николай Христов. Делото е спечелено на първа инстанция и има възможност да бъде обжалвано пред Софийския градски съд. Цялото производство продължило около 9 месеца.

Това не е първото спечелено дело на Антоанета Цонева за клевета. През януари т.г. тя осъди и в. "Монитор" заради твърдения, че е плащала за протести срещу главния прокурор Сотир Цацаров.

Цонева е сред лицата, срещу които често "стрелят" медиите от кръга на Делян Пеевски. Тя присъства и в разпространената преди 2 дни с тиража на в. "Телеграф" и "Монитор" безплатна книга "Крадци на демокрация".

"Благодаря на адвокат Николай Христов. Няма да спра, докато бухалките продължават да промиват мозъци", написа Антоанета Цонева във фейсбук.

Изчезналият професор - жертва на обществена поръчка, подводната мафия или рапаните

Предишна новина

Версията на зъболекаря: Направихме всичко възможно за детето

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.