Активистът на "Ислямска държава" прекарал у нас 8 часа


21-годишният активист на "Ислямска държава", който предаваме на Германия, е бил в България 8 часа. Mароканецът Ануар Селлай е задържан преди няколко дни на българо-турската граница при Лесово с фалшиви документи. Селлай се е опитвал да се върне в Сирия. Обобщението е лесно - за 8 часа мароканецът е преминал разстоянието от сръбската ни граница до границата с Турция.

Началото - в 17 часа 23 август издирваният за тероризъм е влязъл на територията на страната през Калотина с кола. Засега не се знае колко души е имало в автомобила, но по техен съвет той е стигнал до летището в София, за да вземе такси. С него се е придвижил до Хасково. Около 21 часа в Хасково се е качил на автобус за Истанбул и по време на проверката на пътниците на Капитан Андреево около 1 часа, на 24-и август, е установена неговата действителна самоличност.

Той е представил френски документи за самоличност, а граничният полицай му е задал въпрос дали говори френски на самия френски език. Ануар не е отговорил адекватно и в крайна сметка е установена неговата действителна самоличност.

Хасковският съд вече го е осъдил за фалшивите документи. Междувременно от Франкфуркт постъпва и тази европейска заповед за задържане на Ануар Селлай заради подготовка за тероризъм в услуга на Ислямска държава.

Той не е спирал никъде, не се е срещал с други български граждани на територията на България.

Ануар ще бъде върнат в Германия с първия полет до Франкфурт.

Горанов предлаха 6 хил. служители на МВР да преминат в най-леката категория труд

Предишна новина

КЗП забрани на фирма за бързи кредити да иска незаконни лихви от клиентите си

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.