Ако оспорваш сметка, не си длъжен да плащаш


Ако оспорваш сметка с мобилен оператор, не си длъжен да я плащаш. Също така трябва да можеш да ползваш услугите по договор до произнасяне по казуса. Тази важна за абонатите възможност разпространи в съобщение до медии председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.
Имаме такава практика и произнасяне от съда. Добре е да се знае това. При проблем с телефон в гаранция, който е в първите 6 месеца, търговецът трябва да докаже какво е станало с апарата, а не клиентът, обясни Маргаритов. Председателят каза още, че една от най-често срещаните нелоялни практики е свързана с 4G интернета, който ти гарантира определени мегабайти. Впоследствие се оказва, че въпросните мегабайти са само при договор за 2 години. Тук има и друга лоша практика. Когато влезеш в интернет, всяко влизане реално е някакви килобайти, а се таксува мегабайт. Така бързо свършва лимитът от договорения мобилен интернет, разкри още Маргаритов.
Той за пореден спомена, че вече при два от мобилните оператори у нас договорът може да бъде прекратен с плащането на 3 сметки, без значение колко остава до изтичане на срока.

Арестуваха двама ученици, направили видео с тормоз над съученик

Предишна новина

Магистрати не дойдоха да покажат как се пресича на зебра

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.